- Sputnik Srbija, 1920
SPORT
Vesti i analize sa najzanimljivijih i najbitnijih sportskih događaja širom Srbije i celog sveta.

Nemačku potresa skandal zbog sudije koji je oštetio Srbiju u Rusiji /video/

© AFP 2023 / INA FASSBENDERSudija Filip Cvajer
Sudija Filip Cvajer - Sputnik Srbija, 1920, 06.12.2021
Pratite nas
Džud Belingem, engleski fudbaler, nalazi se pod istragom nemačke policije zbog komentara koje je uputio na račun sudije Feliksa Cvajera, nakon utakmice Borusije iz Dortmunda i minhenskog Bajerna. Zanimljivost je da je Cvajer učestvovao u čuvenoj utakmici Srbije i Švajcarske na Svetskom prvenstvu u Rusiji.
Belingem, fudbaler Borusije, žestoko je kritikovao arbitražu Cvajera u meču koji je njegova ekipa izgubila rezultatom 3:2.
Belingem je bio frustriran zbog odluka o penalima, Borusiji nije dosuđen jedan za koji su njeni fudbaleri tvrdili da je postojao, ali je to učinjeno na drugoj strani, zbog igranja rukom defanzivca Matsa Humelsa.
„Dali ste nam sudiju koji je ranije nameštao mečeve, dali ste takvog sudiju za najveću utakmicu u Nemačkoj, šta očekujete? Za mene, to nije penal, Humels nije ni gledao loptu, ona ga je pogodila, a možete da pogledate i druge njegove odluke“, naveo je Belingem.
Sudija Cvajer se oglasio tim povodom.
„Situacija je bila standardna kao kod mnogih udaraca iz ugla. Pitanje za mene je bilo da li je ruka igrača u koju je pogodila lopta bila ispružena ili ne. Nije bilo jasno da li se ruka pomerala ka lopti u prvi mah. Proverio sam to i asistenti su naveli da ruka nije bila u prirodnom položaju“, istakao je Cvajer.
Celim slučajem se sada bave i nadležni organi – policija je podnela prijavu javnom tužiocu koji će odlučiti da li postoje osnovi za utvrđivanje krivične odgovornosti fudbalera zbog date izjave.
Cvajer je poznat po kontroverznim odlukama, a jedna od njih se dogodila na Svetskom prvenstvu u Rusiji 2018. godine.
Naime, on je bio glavni arbitar u VAR sobi i savetovao je glavnog sudiju Feliksa Briha da ne gleda snimak očiglednog prekršaja nad Aleksandrom Mitrovićem u kaznenom prostoru.
Švajcarska je tada pobedila Srbiju, a srpski tim je bio evidentno oštećen, s obzirom na to da su Mitrovića, u pokušaju da šutira na gol, u kaznenom prostoru rukama držala dvojica defanzivaca rivala.
Uz to, Cvajer je 2005. godine bio suspendovan na šest meseci iz nemačkog fudbala zbog nameštanja utakmica.
Fudbalska lopta - Sputnik Srbija, 1920, 05.12.2021
SPORT
Teške optužbe Britanca na račun nemačkog sudije: „Šta ste očekivali?“ /video/
Fudbalska lopta - Sputnik Srbija, 1920, 06.12.2021
SPORT
Nameštaljka u Kolumbiji kakvu svet ne pamti – trener plakao: „Nije me sramota“ /video/
Miloš Veljković u dresu reprezentacije Srbije - Sputnik Srbija, 1920, 04.12.2021
SPORT
Srbin postigao gol karijere, Nemci u čudu /video/
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala