- Sputnik Srbija, 1920
REGION
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz zemalja u regionu

Barska nadbiskupija i Kotorska biskupija neće tražiti vernicima kovid potvrde za ulazak u crkvu

CC BY-SA 4.0 / Wikipedia/JøMa/Cropped photo / Trg i katedrala Svetog Tripuna u Kotoru
Trg i katedrala Svetog Tripuna u Kotoru - Sputnik Srbija, 1920, 04.12.2021
Pratite nas
Barska nadbiskupija i Kotorska biskupija saopštile su da neće tražiti kovid potvrdu kao uslov za ulazak u vjerske objekte, što je propisano novim mjerama za suzbijanje virusa korona.
Barski nadbiskup Rok Đonlešaj i kotorski biskup Ivan Štironja naveli su u zajedničkom saopštenju da ih je iznenadila odluka zdravstvenih vlasti bez prethodnih konsultacija sa crkvenim poglavarima, jer, kako navode, „duboko zadiru u vjersku slobodu i samu dobrobit vjernika“.
Poručili su da ih „zbunjuju i ponižavaju stavovi pojedinaca koji bi htjeli da se vjerski djelatnici pretvore u inspektore i policajce, kada je u pitanju pridržavanje i sprovođenje mjera“.
U Crnoj Gori su od 1. decembra nove mjere protiv kovida potrebne su potvrde za boravak u unutrašnjosti ugostiteljskih objekata, za prisustvo svim kulturološkim i sportskim događajima – kako na otvorenom i zatvorenom prostoru, Nacionalna digitalna kovid potvrda je uslov za ulazak i u dječije igraonice (jedna osoba na osam metara kvadratnih) vjerske objekte, teretane, bioskope, pozorišta i koncertne hale.
Saborni hram Hristovog Vaskrsenja u Podgorici - Sputnik Srbija, 1920, 29.11.2021
REGION
I u Ostrog samo sa kovid propusnicom – već od srede
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala