- Sputnik Srbija, 1920
SPORT
Vesti i analize sa najzanimljivijih i najbitnijih sportskih događaja širom Srbije i celog sveta.

ZOI: Bajden planira bojkot, a Putin put u Kinu

© POOL / Uđi u bazu fotografijaPredsednici Rusije i Kine, Vladimir Putin i Si Đingping
Predsednici Rusije i Kine, Vladimir Putin i Si Đingping - Sputnik Srbija, 1920, 04.12.2021
Pratite nas
Predsednik Rusije Vladimir Putin otkrio je da planira da se pojavi na Zimskim olimpijskim igrama u Kini. Prethodno je predsednik SAD Džo Bajden izjavio da Amerika planira potencijalni diplomatski bojkot ZOI.
Putin je tokom investicionog foruma VTB Kapital „Rusija zove!“, prenosi „RT“, odgovorio na pitanje da li bi želeo da zajedno sa predsednikom Kine Si Đipingom gleda alpsko skijanje ili hokej odgovorio sledeće:
„Planirao sam da idem na ceremoniju otvaranja“, istakao je Putin.
Predsednik Rusije dobio je i prihvatio poziv na ZOI od predsednika Kine, u septembru je otkrio Ministar spoljnih poslova Rusije Sergej Lavrov.
Na Zimskim olimpijskim igrama, koje su na programu od 4. do 20. februara 2022. godine, možda neće biti američkih zvaničnika.
„Razmatramo ideju o bojkotu Olimpijskih igara u Kini“, izjavio je Džo Bajden sredinom novembra, da bi se nedugo zatim oglasila i Rusija koja je izjavila da isti bojkot nije u planu.
Podsetimo, ruski sportisti će se na ZOI 2022. takmičiti pod imenom Olimpijskog komiteta Rusije zbog restrikcija koje je uvela Svetske antidoping agencije (VADA).
Zabrana koja će isteći u decembru 2022. godine ne dozvoljava ni visokim zvaničnicima Rusije da se pojave na velikim takmičenjima kao što su Olimpijske i Zimske olimpijske igre, ali uz moguć izuzetak.
„Pravila ne važe za državnike koji dobiju poziv na takmičenje od strane prvog čoveka ili premijera države koja organizuje to takmičenje“, navodi se u pravilima, podseća „RT“.
Zastava Olimpijskog komiteta Rusije - Sputnik Srbija, 1920, 17.11.2021
SPORT
Rusija i dalje pod sankcijama, ali – „Čajkovski“ je spreman
Nevena Ignjatović - Sputnik Srbija, 1920, 20.11.2021
SPORT
Vapaj Srpkinje: Nije sve onako kako vidite!
Jevgenija Medvedeva - Sputnik Srbija, 1920, 11.11.2021
SPORT
„Ruskinje će pobediti – i to se mnogima neće svideti“
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala