- Sputnik Srbija, 1920
SPORT
Vesti i analize sa najzanimljivijih i najbitnijih sportskih događaja širom Srbije i celog sveta.

Vapaj Srpkinje: Nije sve onako kako vidite!

© Foto : Skrinšot / Jutjub / Nova SNevena Ignjatović
Nevena Ignjatović - Sputnik Srbija, 1920, 20.11.2021
Pratite nas
Nevena Ignjatović, srpska skijašica, objavila je otvoreno pismo u kom je navela da ponovo sama finansira svoje pripreme za Zimske olimpijske igre.
Ignjatovićeva je najbolja srpska skijašica, učesnica na tri takmičenja Zimskih olimpijskih igara, ali, kako istiže, nema podršku za svoj rad.
Uprkos tome, ona se priprema za svoje četvrte Zimske olimpijske igre, ali je ukazala na probleme sa kojima se suočava.
„Da bi sportista uspeo na vrhunski način da predstavlja svoju zemlju na evropskim i svetskim takmičenjima kao i na Olimpijskim igrama, potrebna mu je podrška, podrška adekvatna sportu kojim se bavi. Ja se takmičim u skijanju, ne skijam u Beogradu, već evo trenutno u Zinalu koji je udaljen 1.259 kilometara. Jedna sam od retkih devojaka koja to radi, a da potiče iz Srbije“, navela je Ignjatovićeva.
Kako je istakla, tokom karijere je uvek bila zahvalna, profesionalna i fokusirana samo na skijanje.
„Verovala sam u uspeh. A verovala sam i da ljudi cene moj trud, rad i želju da podignem zimski sport na visoku lestvicu. I uspela sam u tome, uspela sam u moru nacija kojima ne možemo, da izvinete, ni da prismrdimo u skijanju. Velikim radom i verom. Međutim, ovom prilikom ću preći preko sebe i kazaću. U situaciji sam da nakon 25 godina treninga, tri učešća na Olimpijskim igrama, rezultata u Top 7 najboljih na svetu, ispaštam po ko zna koji put zbog Skijaškog saveza i kao takva ne dobijem ono što mi na osnovu mojih rezultata pripada, sve to u u olimpijskoj godini koja mi je naravno najbitnija. Na kraju još imam utisak da sam ja nešto kriva. Nakon ovoga što čitate, nastaviću da radim, ćutim i verujem. I naravno, pobeđujem. A vi znajte da nije sve onako kako vidite ili pak čujete“, navela je Ignjatovićeva.
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala