- Sputnik Srbija, 1920
RUSIJA
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz Rusije i Zajednice nezavisnih država

Američka obaveštajna služba: Ruska „invazija“ na Ukrajinu već početkom godine

© Sputnik / Maksim Blinov / Uđi u bazu fotografijaRuski vojnici
Ruski vojnici - Sputnik Srbija, 1920, 04.12.2021
Pratite nas
Američke obaveštajne službe tvrde da Rusija planira invaziju na teritoriju Ukrajine početkom 2022. godine, prenosi AP pozivajući se na izvor u administraciji predsednika SAD.
Prema navodima sagovornika agencije, Rusija se sprema da rasporedi na granici sa Ukrajinom do 175.000 vojnika, od kojih je polovina već na odgovarajućim položajima.
Izvor agencije ističe da „Moskva planira da pošalje u pogranična područja oko 100 bataljonskih taktičkih grupa zajedno sa oklopnom tehnikom, artiljerijom i neophodnom opremom“.
U poslednje vreme zapadni mediji aktivno govore o tome da Rusija navodno priprema napad na Ukrajinu. Iz Kijeva su prvo demantovali tu informaciju i saopštili su da ne primećuju povećanje brojnosti ruskih snaga na granici, ali su kasnije i oni počeli da govore o planiranom napadu. Moskva je više puta odbacivala ove navode, ističući da se tako opravdava razmeštanje kontingenta NATO u blizini ruskih granica.
Podsetimo, nedavno je predsednik Belorusije Aleksandar Lukašenko saopštio agenciji RIA Novosti da će u naredna dva meseca beloruska i ruska vojska održati zajedničke vojne vežbe na granici republike sa Ukrajinom.
Kako je dodao, očekuje se da će vežbe biti održane u dve faze u naredna dva meseca, istakavši da će prva faza vežbi biti realizovana ove zime.
Američki predsednik Džozef Bajden na konferenciji o klimi u Glazgovu - Sputnik Srbija, 1920, 03.12.2021
SVET
Bajden: Spremamo kompleks mera koje će sprečiti moguću agresiju Rusije na Ukrajinu
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala