- Sputnik Srbija, 1920
SVET
Najnovije vesti iz sveta

Bajden: Spremamo kompleks mera koje će sprečiti moguću agresiju Rusije na Ukrajinu

© AP Photo / Evan VucciAmerički predsednik Džozef Bajden na konferenciji o klimi u Glazgovu
Američki predsednik Džozef Bajden na konferenciji o klimi u Glazgovu - Sputnik Srbija, 1920, 03.12.2021
Pratite nas
Američka administracija priprema niz kompleksnih inicijativa koje treba da spreče moguću agresiju Rusije na Ukrajinu, izjavio je američki predsednik Džozef Bajden.

„Bavim se razrađivanjem niza kompleksnih inicijativa čiji je cilj da učine da Putinu bude veoma teško da sprovede ono od čega ljudi strahuju“, rekao je Bajden novinarima na pitanje koje korake će preduzeti Vašington povodom situacije na rusko-ukrajinskoj granici.

Podsetimo, američki državni sekretar Entoni Blinken izjavio je nedavno da Rusija namerava da destabilizuje situaciju u Ukrajini iznutra i stvara mogućnost za invaziju.
„Duboko smo zabrinuti zbog dokaza da Rusija namerava da izvrši agresivna dejstva protiv Ukrajine. Ovi planovi uključuju napore da se Ukrajina destabilizuje iznutra, kao i vojne operacije velikih razmera“, rekao je Blinken.
Američki državni sekretar je rekao da je Rusija značajno povećala svoj vojni potencijal na granici sa Ukrajinom, kao i da će Vašington biti spreman da uvede velike ekonomske sankcije Moskvi u slučaju navodne invazije.
Portparol Kremlja Dmitrij Peskov nazvao je takve i slične izjave iz zapadnih zemalja i Ukrajine o mogućoj invaziji, praznom i neosnovanom eskalacijom napetosti, ističući da Rusija ni za koga ne predstavlja pretnju.
On pri tome nije isključio mogućnost provokacija kojima bi se opravdale ovakve izjave i upozorio je da će pokušaji da se kriza na jugoistoku Ukrajine reši vojnim putem imati ozbiljne posledice.
Moskovski Kremlj - Sputnik Srbija, 1920, 03.12.2021
RUSIJA
Patrušev: Videćemo da li će Amerika uspeti da urazumi partnere u Kijevu po pitanju Donbasa
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala