- Sputnik Srbija, 1920
RUSIJA
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz Rusije i Zajednice nezavisnih država

Patrušev: Videćemo da li će Amerika uspeti da urazumi partnere u Kijevu po pitanju Donbasa

© Sputnik / Alekseй Daničev / Uđi u bazu fotografijaMoskovski Kremlj
Moskovski Kremlj - Sputnik Srbija, 1920, 03.12.2021
Pratite nas
Bilo bi dobro kada bi Vašington ubedio Kijev da prekine da otvara vatru na Donbas i da prizna da su stavovi stanovništva te oblasti važni, rekao je sekretar ruskog Saveta bezbednosti Nikolaj Patrušev.
„Videćemo da li će Vašington uspeti da urazumi svoje partnere u Kijevu da poštuju postignute sporazume“, rekao je Patrušev u izjavi za ruske novinske agencije.
Dodao je i da Moskva čeka da američka diplomatija počne da ispunjava svoja obećanja .
„U prvoj fazi bi bilo dobro kada bi Vašington uverio Kijev da prizna da su stavovi građana Donbasa važni i da prekine da otvara vatru“, rekao je Patrušev.
Prema rečima glavnog ruskog bezbednjaka, američki državni sekretar Entoni Blinken potvrdio je tokom razgovora sa ukrajinskim ministrom spoljnih poslova Dmitrijem Kulebom potvrdio da Minski proces nema alternativu.

„Rusija je više puta iznosila svoj stav da nema alternative za Minske sporazume. Sada je to potvrdio i američki državni sekretar Entoni Blinken, istakavši spremnost da radi na rešavanju ukrajinske krize sa obe strane“, rekao je Patrušev.

Blinken se sa Kulebom sastao juče u Stokholmu, na marginama ministarskog sastanka OEBS.
Podsetimo, u glavnom gradu Belorusije u februaru 2015. godine potpisan je dokument pod nazivom „Paket mera za realizaciju Minskih sporazuma“, koji se češće naziva „Minski sporazumi“ ili „Minsk 2“, za razliku od Minskog protokola i Minskog memoranduma, potpisanih u septembru 2014. godine.
Sporazum Minsk 2 trebalo bi da doprinese prekidu borbenih dejstava između Ukrajine i nepriznatih republika stvorenih na teritoriji Donjecke i Luganske oblasti i da postavi temelje za mirno političko rešavanje sukoba.
Ministar spoljnih poslova Sergej Lavrov - Sputnik Srbija, 1920, 02.12.2021
RUSIJA
Lavrov: Uvlačenje Ukrajine u američke političke igre povlači najozbiljnije posledice
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala