- Sputnik Srbija, 1920
SPORT
Vesti i analize sa najzanimljivijih i najbitnijih sportskih događaja širom Srbije i celog sveta.

Treća sreća sa Srbijom, ali – Hrvatsku bi da „izbegne“: „Ako dođe do toga – Novak i ja smo spremni“

© REUTERS / LEONHARD FOEGERNovak Đoković i Nikola Ćaćić
Novak Đoković i Nikola Ćaćić - Sputnik Srbija, 1920, 03.12.2021
Pratite nas
Nikola Ćaćić, najbolji srpski dubl igrač, odigrao je spektakularan duel u tandemu sa Novakom Đokovićem protiv ekipe Kazahstana u četvrtfinalu Dejvis kupa, ali se nada da to neće biti neophodno u duelu sa Hrvatskom.
Ćaćić je rođen 1990. godine u Banjaluci i debitant je u Dejvis kup reprezentaciji Srbije, ali je već nekoliko godina uz nacionalni tim i sada je dobio priliku da zasija.
Đoković i on su imali težak dan prošle subote kada su izgubili od reprezentacije Nemačke, što je Srbiju dovelo u nezgodan položaj.
Ipak, nacionalni tim Rusije se pobrinuo za to da Srbija stigne do nokaut faze, a Ćaćić je dobio novu priliku da ponese majicu da grbom Srbije.
Andrej Rubljov - Sputnik Srbija, 1920, 29.11.2021
SPORT
Veliko srce Rusa – za Srbe
Opet je sve moralo da se rešava u dublu protiv Kazahstana, Miomir Kecmanović je u dramatičnom duelu izgubio od Mihaila Kukuškina, Novak Đoković je zatim bio ubedljiv protiv Aleksandra Bublika i dubl je odlučivao.
Srpski tim je dobio prvi set, ali se u drugom potpuno izgubio, pao je tonus i Đokoviću i Ćaćiću, Kazahstan je izjednačio, međutim sve se vratilo na svoje kada je bilo najpotrebnije – u trećem setu.
Ćaćić je odigrao fenomenalne poslednje gemove, iako je izgubio dva svoja servisa u ranijem delu meča, nije posustajao i nošen podrškom stručnog štaba i kolega odigrao je svoj najbolji meč sa Đokovićem te ostvario prvu pobedu posle dva poraza.
„Novak i ja smo odigrali tri meča zajedno, u svakom meču je bilo sve bolje, ali se nadam da protiv Hrvatske neće doći do dubla“, rekao je Ćaćić.
I ima razlog za to. Hrvatska u svom sastavu ima najbolji dubl sveta, to su Nikola Mektić i Mate Pavić koje Ćaćić dobro poznaje.
„Nadam se da će igrač koji bude igrao u prvom meču uspeti da osvoji poen za Srbiju da ne bi došlo do dubla. Znamo da su Pavić i Mektić najbolji na svetu, igraju sjajno i imaju svega nekoliko poraza u sezoni, ali ako i dođe do toga, verujem u nas, spremni smo i imamo svoje šanse“, istakao je Ćaćić.
Srpski teniser Nikola Ćaćić tokom Dejvis kupa 2021. - Sputnik Srbija, 1920, 30.11.2021
SPORT
Otkrivamo: Šta se dešavalo „iza pozornice“ dok je Rusija spasavala Srbiju
Novak Đoković i Nikola Ćaćić protiv Nemačke - Sputnik Srbija, 1920, 26.11.2021
SPORT
Nikola je ostvario san: „Moja sreća je kompletna – igram za Srbiju u timu sa Novakom“
Nikola Ćaćić - Sputnik Srbija, 1920, 06.01.2021
Najbolji srpski dubl igrač za Sputnjik: Iz Turske preko Dubaija do Australije – po trofej za Srbiju!
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala