- Sputnik Srbija, 1920
SPORT
Vesti i analize sa najzanimljivijih i najbitnijih sportskih događaja širom Srbije i celog sveta.

Otkrivamo: Šta se dešavalo „iza pozornice“ dok je Rusija spasavala Srbiju

© Foto : TSS/Neda MiletićSrpski teniser Nikola Ćaćić tokom Dejvis kupa 2021.
Srpski teniser Nikola Ćaćić tokom Dejvis kupa 2021. - Sputnik Srbija, 1920, 30.11.2021
Pratite nas
Srpski teniser Nikola Ćaćić u intervjuu za Sputnjik je otkrio dešavanja u timu Srbije tokom meča Rusije i Španije, koji je direktno uticao na plasman naše reprezentacije u četvrtfinale Dejvis kupa.
Srbija je u subotu uveče izgubila od Nemačke i time značajno zakomplikovala svoju situaciju, pa se u nedelju, danu tokom kojeg naša ekipa nije igrala, stvorilo nekoliko scenarija koji su izabranike Viktora Troickog vodili u četvrtfinale.
Šanse su postojale, ali nisu bile velike...
„Kad smo izgubili od Nemačke nismo se mnogo nadali, bilo je mnogo opcija i jednostavno smo rekli da smo imali svoju šansu, a sad zavisimo od drugih i od faktora sreće“, objašnjava Ćaćić za Sputnjik.
Naš najbolji dubl igrač otkriva kako je prošao dan za njega i ostatak Dejvis kup ekipe.
„Opustili smo se taj dan – igrali smo fudbal, išli da se grudvamo, bilo je jako lepo, bili smo i u spa-centru, kupali se... Kad su krenuli ti mečevi, neki su nam išli na ruku, neki i nisu, pa su krenule kalkulacije, sve do poslednjeg meča i tog dubla Rusije i Španije“.
Koliko su u jednom trenutku male šanse bile da Srbija prođe u četvrtfinale govori to da je Rusima u dublu za prolaz bilo dovoljno da osvoje jedan jedini gem.
Andrej Rubljov - Sputnik Srbija, 1920, 29.11.2021
SPORT
Veliko srce Rusa – za Srbe
Karacev i Rubljov su ekspresno obezbedili prolaz, a onda izgubili prvi set. U tom trenutku praktično nisu imali nijedan bitan motiv da pokušaju da naprave preokret...
„Samo 6:0, 6:0 bi izbacilo Rusiju. I mi smo gledali da li će oni kalkulisati da li će biti prvi ili drugi u grupi, šta im je bolje, da izbace nas možda... Svi smo se okupili da gledamo i kad su Španci dobili prvi set, Novak je rekao: 'Momci, čujemo se ujutru, da idemo za Beograd'. Otišao je u sobu jer verujem da nije mogao da gleda i da isprati sa svima nama, a kada se ušlo u treći set Rusi su počeli da igraju jako dobro, pa se onda vratio i slavili smo, pa, kao da smo osvojili (Dejvis kup)“, priseća se Ćaćić i nastavlja:
„Mi svakako nismo gubili nadu, verujem da nije ni Nole, ali je hteo da meč gleda u miru. Svi zajedno smo navijali, a Rusi su odigrali neverovatno, stvarno neverovatan meč. Svaka čast Rusima što nisu kalkulisali, nego su odigrali do kraja svoj meč i pobedili. Retko u našem sportu tvoj prolaz zavisi od drugih i onda kad je ekipni sport u pitanju nama je to strano, ali, opet, kad smo svi zajedno, onda smo u istom košu, pozitivno ili negativno. U jednom momentu smo bili već kući, a sada odjednom imamo šansu da uradimo i nešto više“.
Rusi su posle pobede dobili naklon ne samo od navijača, već i od Dejvis kup tima Srbije.
Medvedev je govorio o tome da ga Đoković časti večerom, a po dolasku u Madrid, gde obe reprezentacije nastavljaju učešće na turniru, viđeno je i druženje između treninga.
Duci i Nole su sreli Medvedeva, ja sam imao trening nakon toga, tako da nisam prisustvovao tome, ali video sam na slikama da su se sreli. Mi smo svi dobri sa Rusima, tako da smo se šalili sa njima i odmah po našem dolasku u Madrid. Malo smo im skandirali: 'Rusija, Rusija'. Bilo je simpatično, a njima je bilo drago što su nam na neki način pomogli i izbacili Špance... I to usred Madrida“, priča nam tridesetogodišnji Ćaćić.
Viktor Troicki, Danil Medvedev, Novak Đoković i Miomir Kecmanović - Sputnik Srbija, 1920, 29.11.2021
SPORT
Urnebesna fotografija Medvedeva sa srpskim teniserima: „Svim srcem smo navijali za braću Ruse“
Nakon ponovnog proživljavanja sudbonosnog dana u Insbruku, vratili smo film na subotu, kada je Ćaćić dobio priliku da sa Đokovićem obezbedi prvo mesto u grupi.
Nažalost, bolji su bili Nemci Kravic i Mis posle velike drame u trećem setu, a naš najbolji dubl igrač otkriva kako je došlo do toga da sa Novakom igra on, a ne Krajinović, koji je bio prvobitno prijavljen.
„Utiče dosta faktora na to. Prvo koji će biti rezultat nakon singlova, ima i to kako se igrači osećaju. Da li je neko spreman tog dana, da li se oseća dobro ili ne... U neku ruku imamo dosta opcija za dubl, ali sa druge strane je hendikep što nemamo neki standardni dubl koji može da se uigra. Dosta zavisi od toga, jer sam ja jedini koji igra samo dubl, a nekad je teško ukombinovati igrača koji igra samo dubl sa 'singlašem', nekad je lakše da igraju dvojica koja igraju singl. Nole i Filip su igrali nekoliko mečeva zajedno, a ja sam s Noletom sada igrao drugi put“.
Nikola je prvi put sa Novakom igrao ranije ove godine na ATP kupu, kada je u intervjuu za Sputnjik govorio o utiscima istog. Sada je, kako kaže, bilo dosta opuštenije za njega.
„Jeste, sad je bilo dosta lakše. Imali smo više vremena za pripremu, dok na ATP kupu nismo, a i drugačiji je sistem takmičenja. Imali vremena da se uigramo, trenirali smo nekoliko dana, a i juče smo odradili malo dubl trening, ja sam igrao s Noletom. Bilo je dosta lakše, manji je bio pritisak i dosta mi je to pomoglo što sam dan ranije odigrao jedan meč sa Filipom. Tu nisam igrao sjajno, ali dosta mi je pomoglo za sutradan, gde sam igrao dosta dobro, ali, eto... Nesrećne okolnosti pred kraj meča...“, objašnjava momak rođen u Banjaluci.
Ćaćić će novu priliku da zablista u paru sa Đokovićem imati u sredu, ukoliko ga na konačni spisak stavi selektor Troicki, kada Srbija od 16.00 igra četvrtfinale protiv Kazahstana, koji je u grupnoj fazi nadigrao Švedsku i Kanadu.
Favoriti smo na papiru. Kukuškin nije u formi, nije mnogo igrao ove godine, Bublik zna da iznenadi, ali igra protiv Noleta. Dejvis kup je u pitanju, svako svakog može da dobije ovde. Ima publike, biće naših navijača, to će nam sigurno značiti. Ja mislim da imamo velike šanse da prođemo i da ćemo opravdati ulogu favorita“, podvukao je Ćaćić razgovor za Sputnjik.
„Braća Rusi su nam pomogli“: Srbija trenirala pred Kazahstan /video/
Đoković: Što se kaže – ima Boga! /video/
Alarm – Đokoviću potencijalno ugrožena naredna sezona?!
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala