- Sputnik Srbija, 1920
SVET
Najnovije vesti iz sveta

„Šokantna prognoza za 2022“: Medicina će omogućiti da živimo 115 godina

CC0 / Pixabay / Mladost i starost - ilustracija
Mladost i starost - ilustracija - Sputnik Srbija, 1920, 02.12.2021
Pratite nasTelegramOdyssey
Naučnici će 2022. godine napraviti proboj u medicini koji će omogućiti da se produži prosečni životni vek za 25 godina, ali to može dovesti do velikih ekoloških i finansijskih kriza, navodi se u „šokantnim prognozama“ „Sakso banke“.
„Sakso banka“ svake godini objavljuje šokantna predviđanja za sledeću godinu. Oni se uglavnom bave nizom malo verovatnih i događaja koji se potcenjuju, zbog kojih bi finansijska tržišta mogao da prekrije veoma moćan „udarni talas“.
Iako ta predviđanja ne predstavljaju zvanične tržišne prognoze „Sakso banke“ za 2022. godinu, ona upozoravaju, da mnogi investitori mogu biti u zabludi prilikom procene niza događaja navodeći da je njihova verovatnoća zanemarljivo mala.
„Tokom 2022. godine će glavni proboj u medicini omogućiti da se produži prosečni životni vek za 25 godina, što će dovesti do određenih etičkih, ekoloških i finansijskih kriza u do sada neviđenim razmerama“, pišu analitičari.
Eksperti očekuju da će novo sredstvo moći da uspori starenje i čak da podmladi ostarele ćelije, tako da će u budućnosti uzrast od 80 godina postati uzrast od 50 godina. Oni upozoravaju i na to da će ovakav proboj u medicini dovesti do mnogih etičkih i finansijskih poteškoća.
„Zamislite da svako može da računa na to da će prosečno živeti 115 godina i biti zdrav. Šta će to značiti za penzijski fond ili samo za mogućnost da se ode u penziju? A šta se dešava sa cenom za našu planetu koja podržava milijarde ljudi, a da ne govorimo o dostupnosti hrane? Pored toga, postavlja se i etičko pitanje: zar nije humano da taj ‘koktel’ bude svima dostupan? Drugim rečima, kako će se sa tim izboriti naš sistem etičkih vrednosti, politički sistemi i sama planeta?“, pitaju se analitičari.
Bezglutenski obrok - Sputnik Srbija, 1920, 27.11.2021
DRUŠTVO
Lekari otkrili vreme doručka koje produžava život
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala