- Sputnik Srbija, 1920
SPORT
Vesti i analize sa najzanimljivijih i najbitnijih sportskih događaja širom Srbije i celog sveta.

Đoković o Hrvatima: Nije u pitanju samo pobeda...

© REUTERS / SUSANA VERANajbolji teniser sveta Novak Đoković
Najbolji teniser sveta Novak Đoković - Sputnik Srbija, 1920, 02.12.2021
Pratite nas
Novak Đoković, najbolji teniser današnjice, koji je po ko zna koji put pokazao kako se bori za svoju zemlju, obezbedivši prvo poen u siglu, a zatim i u dublu sa Ćaćićem protiv Kazahstana, pričao je o polufinalnom susretu sa Hrvatskom. Nole je još jednom demonstrirao koliki je sportsmen, pričajući izuzetno pozitivno o komšijama.
Srbija je u dva navrata imala sreće na putu do polufinala Dejvis kupa sa Hrvatskom koja je eliminisala Italiju.
Prvo su Rusi odradili veliki posao pobedivši Španiju, što je Orlovima trasiralo put ka četvrtfinalu, gde su posle preokreta i sedam i po sati borbe uspeli da izbace Kazahstan predvođem Bublikom.
U petak će odmeriti snage sa Hrvatskom koju su u pslednja dva navrata rutinski pobeđivali, ali su to bila neka druga vremena.
„Rivalstvo sa Hrvatima je veliko, mi smo komšije. Uvek je tu neki dodatni pritisak, motivi više, pritisak obe zemlje da žele pobedu. Bez obzira na to šta se dogodi na terenu, ono što je bitno jeste da postoji poštovanje i prijateljstvo na terenu i van njega. Ubeđen sam da će oba tima dati sve za pobedu. Nije u pitanju samo polufinale, već duel Srbije i Hrvatske. I jednima i drugima to mnogo znači“, poručio je Đoković posle plasmana Srbije među četiri najbolja tima Dejvis kupa.
Ono što je pozitivno u čitavoj priči jeste da će Srbija imati dan za odmor pred istorijski dvoboj sa nezgodnim Hrvatima u Madridu. Novak je podsetio na interesantne singl duele sa Marinom Čilićem, tu je i Borna Goja, dok im je dubl odličan u tandemu MektićPavić.
„Hajde da vidimo šta će se desiti, nadam se da ćemo dobiti taj prvi singl. Imamo dan za odmor, a dan je dug. Kada niste na terenu, emotivno ste tu, navijate, bodrite sunarodnike i stvarno je razlika lepa. Sjajno je kada imate dan više da se odmorite i da prikupite energiju. Imamo hemiju, možemo da ostvarimo pobedu, to nam je ujedno i cilj. Veoma smo motivisani“, poručio je svetski broj jedan koji na terenu i van njega pokazuje kako se bori za Srbiju.
Srbija i Hrvatska su se dosad u deset navrata sastajale, a čak devet puta slavila je naša Dejvis kup reprezentacija.
Novak Đoković i Nikola Ćaćić - Sputnik Srbija, 1920, 02.12.2021
SPORT
Hrvati o meču sa Srbijom: Istorijski okršaj, ne žele da im se ponove Split i Kraljevo
Novak Đoković i Nikola Ćaćić - Sputnik Srbija, 1920, 01.12.2021
SPORT
Đoković i Ćaćić zakazali spektakl sa Hrvatskom u polufinalu Dejvis kupa!
Srpski teniser Miomir Kecmanović - Sputnik Srbija, 1920, 01.12.2021
SPORT
Viktor i Novak su mu dali krila, ali Miša nije uspeo: „Bio sam dobar, ali to mi ništa ne znači“
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala