- Sputnik Srbija, 1920
SPORT
Vesti i analize sa najzanimljivijih i najbitnijih sportskih događaja širom Srbije i celog sveta.

Hrvati o meču sa Srbijom: Istorijski okršaj, ne žele da im se ponove Split i Kraljevo

© Foto : TSS/Neda MiletićNovak Đoković i Nikola Ćaćić
Novak Đoković i Nikola Ćaćić - Sputnik Srbija, 1920, 02.12.2021
Pratite nas
Dejvis kup selekcije Srbije i Hrvatske odmeriće snage u petak u polufinalu u Madridu i biće to treći put da se komšijske zemlje sastaju u pomenutom takmičenju. Hrvatski mediji pišu o tom susretu kao istorijskom i izuzetno cene Srbiju, a „Indeks.hr“ prisetio kako su protekla prethodna dva odmeravanja snaga u Splitu i Kraljevu.
Srbija predvođena najboljim teniserom današnjice Novakom Đokovićem dva puta je bez problema izašla na kraj sa Hrvatima. U Splitu je demonstrirana sila rezultatom 4:1, dok je u Kraljevu rezultat bio još ubedljiviji, maksimalnih 5:0.
„Čeka nas teniski okršaj za istoriju: Hrvatska igra protiv Srbije za finale Dejvis kupa, Đoković junak“, glasio je naslov „Sportskih novosti“.
„Večernji list“ pozvao se na reči Nikole Pilića, iskusnog hrvatskog teniskog stručnjaka koji je sarađivao sa Đokovićem, i koji ističe da je Srbija favorit protiv Hrvatske zbog singl konkurencije.
„Indeks.hr“ je konstatovao da je Srbija do pobede stigla posle preokreta, kao i da je odlučujući bod obezbedio dubl.
Pomenuti sportski portal, „Indeks.hr“ podsetio je da su u Splitu Hrvatsku 2010. godine predstavljali Ivan Ljubičić i Marin Čilić u singl konkurenciji, dok je Čilić u dublu zaigrao sa Ivanom Dodigom, a Srbija je na teren izašla u tandemu Janko Tipsarević/Nenad Zimonjić koji su slavili pobedu 3:0, u setovima, 3:6, 2:6, 4:6.
Ljubičić je očekivano pao pred Novakom Đokovićem sa ubedljivih 3:0 – 6:7(3), 4:6, 1:6. Marin Čilić uspeo je da savlada Viktora Troickog 6:4, 7:5, 6:2, ali je kasnije glatko izgubio od Đokovića – 6:3, 6:3, 6:2.
© AP Photo / Marko DrobnjakovicJanko Tipsarević, Novak Đoković i Bogdan Obradović
Janko Tipsarević, Novak Đoković i Bogdan Obradović - Sputnik Srbija, 1920, 02.12.2021
Janko Tipsarević, Novak Đoković i Bogdan Obradović
Četvrti trijumf za Dejvis kup selekciju Srbije obezbedio je Janko Tipsarević protiv Antonija Veića 6:2, 7:6(2).
Pet godina kasnije ponovo tvrda podloga i ponovo stari rivali na terenu - Srbija i Hrvatska. Ovoga puta mesto teniskog obračuna Kraljevo, a rezultat maksimalnih 5:0 za Đokovića i drugove u Svetskoj grupi Dejvis kupa.
Novak Đoković je u prvom meču savladao Mata Delića 6:3, 6:2, 6:4 , a onda je usledio veliki preokret Viktora Troickog protiv Borne Ćorića.
Gubio je sadašnji selektor Orlova sa 2:0 u setovima, da bi do kraja u potpunosti preokrenuo situaciju u svoju korist i doneo drugi bod Srbiji.
© Sputnik / Lola ĐorđevićTeniska loptica
Teniska loptica - Sputnik Srbija, 1920, 02.12.2021
Teniska loptica
Troicki je slavio pobedu rezultatom 4:6, 1:6, 6:3, 6:2, 6:1.
Usledio je dubl u kojem su Srbiju predstavljali Novak Đoković i Nenad Zimonjić protiv Marina Draganja/Franka Škugora – 6:3, 6:4, 6:1.
Već tada situacija je bila jasna, Srbija je obezbedila tri pobede, da bi Filip Krajinović savladao Franka Škugora – 6:4, 6:2, a Viktor Troicki Mata Delića – 6:4, 6:3 za maksimalni Srbija 5, Hrvatska 0.
I jasno je da Hrvati ne žele nikako da im se ponove Split i Kraljevo nakon što su u četvrtfinalu eliminisali nezgodnu Italiju, dok je Srbija posle preokreta bila uspešnija od Kazahstana – 2:1.
Novak Đoković i Nikola Ćaćić - Sputnik Srbija, 1920, 01.12.2021
SPORT
Đoković i Ćaćić zakazali spektakl sa Hrvatskom u polufinalu Dejvis kupa!
Srpski teniser Miomir Kecmanović - Sputnik Srbija, 1920, 01.12.2021
SPORT
Viktor i Novak su mu dali krila, ali Miša nije uspeo: „Bio sam dobar, ali to mi ništa ne znači“
Šuai Peng - Sputnik Srbija, 1920, 01.12.2021
SPORT
Kini „oduzeti“ teniski turniri – zbog slučaja nestale teniserke!
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala