- Sputnik Srbija, 1920
SPORT
Vesti i analize sa najzanimljivijih i najbitnijih sportskih događaja širom Srbije i celog sveta.

Ministar Australije odgovorio Đokoviću na reči da Novaka niko neće ucenjivati

© Sputnik / Lola ĐorđevićNovak, Srđan i Dijana Đoković
Novak, Srđan i Dijana Đoković - Sputnik Srbija, 1920, 01.12.2021
Pratite nas
Ministar sporta države Viktorija u Australiji Martin Pakula, reagovao je na nedavnu izjavu Srđana, oca Novaka Đokovića, da svetski broj jedan verovatno neće pod ucenama o obaveznoj vakcinaciji učestvovati na prvom Grend slemu u sezoni – Australijan openu.
Nije se dugo čekalo na odgovor iz Australije posle reči Srđana Đokovića koje su jako odjeknule prvo u Srbiji, a zatim i u vodećim evropskim i svetskim medijima, te su jasno stigle i do „zemlje kengura“ gde je Novak apsolutni rekorder po broju osvojenih titula - ima ih čak devet, a rekordna deseta učinili bi ga najvećim u istoriji belog sporta jer bi se sa 21. Grend slem trofejom odvojio od Rodžera Federera i Rafaela Nadala koji takođe imaju po 20 najprestižnijih titula.
„Bez obzira na to što ste elitni sportista morate da se pridržavate pravila i da poštujete zajednicu koja hoće da vas ugosti. Zato smo od tenisera i teniserki tražili da za njih važe identična pravila kao za sve stanovnike Viktorije. Nije u pitanju ucena, već je cilj da se zaštite ljudi, kao i to što želimo da imamo iste norme za sve. Da budem jasan, želim da Novak Đoković igra na Austrlalijan openu, ali ukoliko nije vakcinisan, to je njegova odluka i odgovornost“, poručio je Pakula.
Podsetimo, prvi teniser sveta Novak Đoković koji se trenutno nalazi u Madridu na četvrtfinalu Dejvis kupa sa Srbijom gde danas od 16 časova igra protiv Kazahstana, i dalje se nije izjasnio da li je primio neku od vakcina, kao i da li će nastupiti na prvom GS u sezoni, gde je uslov da se pojavite da budete vakcinisani.
Novak Đoković nakon osvojene titule u Melburnu - Sputnik Srbija, 1920, 28.11.2021
SPORT
Oglasio se direktor — Novaku ističe vreme
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala