- Sputnik Srbija, 1920
SPORT
Vesti i analize sa najzanimljivijih i najbitnijih sportskih događaja širom Srbije i celog sveta.

Oglasio se direktor — Novaku ističe vreme

© AP Photo / Mark SćiefelbeinNovak Đoković nakon osvojene titule u Melburnu
Novak Đoković nakon osvojene titule u Melburnu - Sputnik Srbija, 1920, 28.11.2021
Pratite nas
Dok vreme ističe čeka se konačna odluka Novaka Đokovića o tome da li će učestvovati na Australijan openu. Kreg Tajli, direktor turnira, pokušava da „ubrza“ svetskog broja jedan i naglašava da je veliki procenat igrača vakcinisan.
Novak Đoković, najbolji teniser sveta, nastupao je sa reprezentacijom Srbije na Dejvis kupu, a nakon toga čeka se odluka o početku naredne sezone.
Za učešće na Australijan openu vakcina je obavezna, a prijava za turnir traje zaključno sa šestim decembrom.
Đoković i dalje ne želi da otkrije da li je vakcinisan pa je tako neizvesno da li ćemo ga gledati na mestu gde je podigao čak devet pehara i osvojio svoj prvi Grend slem trofej.
Kreg Tajli, direktor Australijan opena, u izjavi za radio „Sen“ istakao je da će do početka Grend slema prema njegovim očekivanjima biti vakcinisano čak 90 odsto igrača.
„Danas je više od 85 odsto profesionalnih igrača vakcinisano. Preuzimamo velike zasluge za to na sebe, jer smo uveli obaveznu vakcinaciju za učešće. Mislimo da će do januara biti između 90 i 95 odsto vakcinisanih igrača, jer ako niste vakcinisani, ne možete da igrate“, naglasio je Tajli.
Direktor turnira u Australiji govorio je o Đokoviću i podsetio ga da je prvi Grend slem u sezoni teren na kome bi srpski as mogao da prestigne dvojicu najvećih rivala Rafaela Nadala i Rodžera Federera po broju titula sa najvećih teniskih turnira.
„Novak je osvojio devet Australijan opena. Siguran sam da želi da uzme i deseti. Ima trenutno 20 Grend slem titula kao Rafa Nadal i Rodžer Federer. Jedan od njih će prestići drugog, ne verujem da Novak želi to da prepusti nekom drugom“, istakao je Tajli.
Iako je bilo govora da će mere biti ublažene i da bi nevakcinisanim teniserima moglo da bude dozvoljeno učešće na Australijan openu, povlastica ipak neće biti.
„Novak nije podelio svoj medicinski status u vezi sa vakcinacijom. Jedna stvar je sigurna, ako bude igrao u januaru, to znači da je vakcinisan“, zaključio je Kreg Tajli.
Australijan open na programu je od 17. do 30. januara.
Novak Đoković, Australijan open 2021. - Sputnik Srbija, 1920, 25.11.2021
SPORT
Šveđanin veruje – Đokovića se više ne plaše
Teniska reprezentacija Srbije - Sputnik Srbija, 1920, 24.11.2021
SPORT
Selektor na slatkim mukama: „Svi su u dobroj formi, odlučićemo u četvrtak“
Novak Đoković tokom meča sa Sašom Zverevim, Australijan open 2021. - Sputnik Srbija, 1920, 24.11.2021
SPORT
Australija opet „tera po svome“ – Đokovićeva ideja neće biti uvažena
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala