Zastava Srbije - Sputnik Srbija, 1920
SRBIJA
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz Srbije

EU od Beograda zahteva ono što Priština ne poštuje

© Tanjug / Jaroslav PapSrbija Evropska unija
Srbija Evropska unija - Sputnik Srbija, 1920, 01.12.2021
Pratite nas
Portparol EU Peter Stano pozvao je Srbiju da ponovo razmotri odluku kojom je zabranjena poseta ministra privremenih institucija u Prištini opštinama Medveđi, Preševu i Bujanovcu.
"Poseta kosovskih ministra je najavljena u skladu sa dogovorom i nema razloga da se ne dopusti. Pozivamo Srbiju da razmotri svoju odluku i dozvoli posete koje su prijavljene na odgovarajući način", poručio je Stano u izjavi z Tanjug.
U Briselu navode da je ova poruka EU identična poruci koja je prošle nedelje upućena Prištini i kojom se traži da se direktoru Kancelarije za KiM, Petru Petkoviću, dozvoli ulazak na teritoriju južne srpske pokrajine.
"Očekujemo od obe strane da u potpunosti primenjuju sve postignute dogovore uključujući i sporazum o zvaničnim posetama", dodaje Stano.
On podseća da su zvanične posete važan deo normalizacije odnosa između Beograda i Prištine jer daju priluku za više interakcije i komunikacije među stranama.
Portparol EU zaključuje da posete moraju biti realizovane tako da podržavaju podržavaju proces normalizacije iili doprinose radu u okviru dijaloga Beograda i Prištine.
Direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju Petar Petković - Sputnik Srbija, 1920, 23.11.2021
SRBIJA
Priština ponovo zabranila Petkoviću da poseti KiM
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala