- Sputnik Srbija, 1920
REGION
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz zemalja u regionu

Trebinje se odužilo Momiru Bulatoviću: Porodici posthumno uručeno priznanje „Počasni građanin“

© Sputnik / Dejan SimićMomir Bulatović: Teško je ostvariti saradnju i izmaknuti se od dolara, kada je svaki kompjuter svake banke kalibriran na dolar
Momir Bulatović: Teško je ostvariti saradnju i izmaknuti se od dolara, kada je svaki kompjuter svake banke kalibriran na dolar  - Sputnik Srbija, 1920, 30.11.2021
Pratite nas
Najveće trebinjsko priznanje — „Počasni građanin Trebinja“, koje je posthumno je dodeljeno Momiru Bulatoviću, nekadašnjem predsedniku Crne Gore i Vlade SR Jugoslavije, uručeno je njegovoj supruzi Nadi i kćerki Nini.
Priznanje im je uručio gradonačelnik Trebinja Mirko Ćurić, ističući da je važno sećanje na ljude koji su ostavili dela iza sebe i da je ovo jedan mali doprinos građana Trebinja za sve ono što je Bulatović učinio za taj grad, javili su lokalni mediji.
U ime porodice na priznanju se zahvalio Balša Bulatović koji je, između ostalog, rekao:
„Danas se ne zna ko je srećniji i zadovoljniji i ne zna se ko kome daje počast i titulu. Da li Trebinje nagrađuje Momira ili on daruje svoju ujčevinu i Hercegovinu“, prenele su „Novosti“.
Podsetimo, odluku od dodeli priznanja Momiru Bulatoviću donela je Skupština Grada Trebinja 13. novembra povodom 103. godine od oslobođenja tog grada u Prvom svetskom ratu.
Ranije je obrazloženo da je Momiru Bulatoviću dodeljeno priznanje za pomoć Trebinju u najtežim trenucima Odbrambeno-otadžbinskog rata, kada je svojim diplomatskim umećem doprineo da se Trebinje sačuva od neprijatelja i da srpski narod opstane na ovom prostoru.
Momir Bulatović  - Sputnik Srbija, 1920, 13.11.2021
REGION
Momiru Bulatoviću posthumno dodeljeno najviše priznanje Trebinja
Momir Bulatović - Sputnik Srbija, 1920, 30.08.2021
REGION
Istočna Hercegovina hoće da se oduži Momiru Bulatoviću spomenikom
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala