- Sputnik Srbija, 1920
RUSIJA
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz Rusije i Zajednice nezavisnih država

Putin: Rusija zabrinuta zbog neplaniranih vežbi kraj svojih granica

© Sputnik / Alekseй Družinin / Uđi u bazu fotografijaVladimir Putin
Vladimir Putin - Sputnik Srbija, 1920, 30.11.2021
Pratite nas
Obimne vojne vežbe u blizini ruskih granica predstavljaju opasnost po Rusiju i izazivaju njenu zabrinutost, rekao je predsednik Rusije Vladimir Putin.

„Ruska Federacija je zabrinuta zbog toga što se u blizini njenih granica održavaju velike vojne vežbe, uključujući i one neplanirane, kao što je to nedavno bilo u Crnom moru kada su, 20 kilometara od naše granice, leteli strateški bombarderi opremljeni visoko preciznim oružjem a mogu da budu opremljeni i nuklearnim naoružanjem. Sve to predstavlja pretnju po nas“, rekao je Putin na plenarnoj sednici investicionog foruma „VTB kapitala“ pod nazivom „Rusija zove!“.

Upitan da li je moguć ulazak ruskih snaga u Ukrajinu ruski predsednik je podsetio da se o takvoj opasnosti govorilo i početkom godine, kada je Rusija održavala vežbe.
„Ali, kao što vidimo, to se nije desilo. Stvar nije u tome da li uvoditi vojsku ili ne, ratovati ili ne. Stvar je u tome da se normalizuju odnosi u cilju pravednijeg i održivijeg razvoja i uz uzimanje u obzir bezbednosnih interesa svih učesnika međunarodnih odnosa“, rekao je Putin.
Ako svi budu ka tome iskrenije stremili, „niko neće biti ničim ugrožen“, rekao je on i podsetio na izazove sa kojim se suočavaju stanovnici Donbasa.
„Što se tiče pretnji, za ljude koji žive u za sada nepriznatim republikama – LNR i DNR – takođe postoji stalna opasnost zbog premeštanja vojnih jedinica u blizini njihovih teritorija“, ukazao je Putin.
Podsetimo, Kijev i Zapad u poslednje vreme optužuju Moskvu za „agresivne akcije “kod granica Ukrajine.
Portparol Kremlja Dmitrij Peskov rekao je da Rusija premešta vojsku na sopstvenoj teritoriji, da nikoga ne ugrožava i da zbog toga niko ne treba da se uznemirava.
Sekretar Saveta bezbednosti Rusije Nikolaj Patrušev - Sputnik Srbija, 1920, 30.11.2021
RUSIJA
Patrušev: Zapad možda širi dezinformacije o upadu Rusije u Ukrajinu da bi uveli nove sankcije Moskvi
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala