- Sputnik Srbija, 1920
RUSIJA
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz Rusije i Zajednice nezavisnih država

Patrušev: Zapad možda širi dezinformacije o upadu Rusije u Ukrajinu da bi uveli nove sankcije Moskvi

© Sputnik / Sputnik / Uđi u bazu fotografijaSekretar Saveta bezbednosti Rusije Nikolaj Patrušev
Sekretar Saveta bezbednosti Rusije Nikolaj Patrušev - Sputnik Srbija, 1920, 30.11.2021
Pratite nas
Zbog čega Zapad širi dezinformacije o navodnim pripremama Rusije za upad u Ukrajinu za sada nije jasno, ali moguće je da je to zbog toga da bi uveli nove sankcije protiv Moskve, rekao je sekretar Saveta za bezbednost Nikolaj Patrušev.
„Zbog čega se sada šire te dezinformacije za sada nije jasno, mada je možda to potrebno kako bi se argumentovalo uvođenje dodatnih sankcija Rusiji“, rekao je Patrušev u intervjuu za „Rusku gazetu“.
Rusija, prema njegovim rečima, nikada nije bila neprijateljski nastrojena prema bilo kojoj zemlji, a posebno prema Ukrajini.
„Retorika zapadnih medija i visokih zvaničnika SAD o tome da Rusija osmišljava agresivne planove nema nikakvu osnovu“, rekao je glavni ruski bezbednjak.
Patrušev je dodao da Moskva obavestila Vašington da nema nikakve agresivne planove prema Ukrajini , ali da se, uprkos pozivima da se prestane sa širenjem takvih dezinformacija, to nije desilo.

„Dižući tenzije u vezi sa tobožnjom ruskom pretnjom, SAD i njihovi saveznici stvaraju za njih pogodnu informativnu podlogu za povećanje broja svojih snaga, jačanje obaveštajne delatnosti, isporuka savremenog naoružanja, municije ukrajinskoj vojsci i nacionalističkim jedinicama“, naveo je Patrušev.

On je dodao da Rusija ne sprovodi nikakva neosnovana premeštanja i neplanske vojne vežbe kod granice sa Ukrajinom.
Kako je podsetio, i ukrajinski zvaničnici, među njima i sekretar Saveta za nacionalnu bezbednosti Aleksej Danilov, demantovali su svojevremeno objave američkih medija o nagomilavanju oružanih snaga kod ukrajinske granice, a onda su, kada su dobili određene instrukcije, zauzeli su drugačiji stav koji im je omogućio da povećaju vojne rashode, provociraju napetost na istoku zemlje, krše Minske sporazume i drugo.
Patrušev je istakao da će Rusija pomno pratiti aktivnosti NATO i Ukrajine kod svojih granica.
Podsećamo, Kijev i Zapad u poslednje vreme optužuju Moskvu za „agresivne akcije “kod granica Ukrajine.
Portparol Kremlja Dmitrij Peskov rekao je da Rusija premešta vojsku na sopstvenoj teritoriji, da nikoga ne ugrožava i da zbog toga niko ne treba da se uznemirava.
Tenkisti sa zastavom NATO-a - Sputnik Srbija, 1920, 30.11.2021
RUSIJA
Lavrov: NATO gomila vojnu tehniku kod ruskih granica
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala