- Sputnik Srbija, 1920
SPORT
Vesti i analize sa najzanimljivijih i najbitnijih sportskih događaja širom Srbije i celog sveta.

Jokić sa braćom među neprijateljima – došao, video, pobedio! /foto, video/

© AP Photo / Tony GutierrezSrpski košarkaš Nikola Jokić na utakmici protiv Dalas Meveriksa
Srpski košarkaš Nikola Jokić na utakmici protiv Dalas Meveriksa - Sputnik Srbija, 1920, 30.11.2021
Pratite nas
Nikola Jokić, najbolji igrač NBA lige za prethodnu sezonu, iznenada se vratio na teren posle desetodnevnog odsustva zbog povrede zgloba i to na najvrelijem terenu za njega – košarkaš Denvera je nastupio u Majamiju i spektakularnom partijom doneo pobedu svojoj ekipi koja je bila u seriji od četiri poraza.
Jokić je stigao u Majami, zajedno sa svojom braćom Strahinjom i Nemanjom, a sve u svojevrsnom revanš duelu ekipa čiji je prethodni duel obeležio sezonu.
Nikola Jokić - Sputnik Srbija, 1920, 09.11.2021
SPORT
Zašto je Nikola Jokić morao da zabeleži „nokaut“ /foto, video/
Tada je Jokić bio na meti Markifa Morisa, košarkaša Majamija koga je potom „nokautirao“ udarcem sa leđa, što je izazvalo ogromnu pometnju, pretnje Nikoli i reakciju njegove braće koja su najavila da će u „revanšu“ biti uz svog brata.
Nikola se nije previše obazirao na pretnje, odigrao je svoju igru i upisao 24 poena, 15 skokova i sedam asistencija za ukupnu pobedu ekipe rezultatom 120:111.
Jokić je u Majamiju dočekan zvižducima i negodovanjem, što nije česta pojava u NBA ligi, ali ga to nije obeshrabrilo – ni u jednom trenutku.
„Ja sam igrao u Srbiji, brate“, odgovorio je Jokić na pitanje novinara posle utakmice kako se osećao u neprijateljskoj atmosferi.
Jokić je prvi put u sezoni imao pravu pomoć Erona Gordona koji je ubacio 20 poena, a istakao se i mladi Našon Niland sa 19 poena, dok je Vil Barton upisao 14.
Na drugoj strani je bolji od ostalih bio Bem Adebajo sa 24 poena i 13 skokova, dok Moris, sa kojim se Jokić našao u sukobu, nije igrao u ovom duelu.
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala