- Sputnik Srbija, 1920
RUSIJA
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz Rusije i Zajednice nezavisnih država

Lavrov: Vašington raspiruje histeriju, a opkolio je Rusiju svojim vojnim bazama

© Foto : POOL / Uđi u bazu fotografijaMinistar spoljnih poslova Rusije Sergej Lavrov
Ministar spoljnih poslova Rusije Sergej Lavrov - Sputnik Srbija, 1920, 30.11.2021
Pratite nas
Sjedinjene Američke Države su sa svih strana okružile Rusiju svojim vojnim bazama i stalno raspiruju histeriju na ruskim granicama, izjavio je ministar spoljnih poslova Rusije Sergej Lavrov.

„To što nas je Amerika opkolila svojim vojnim bazama sa svih strana su činjenice koje verovatno zna svaki đak. Stalno se raspiruje ta histerija (na granicama Rusije)“, rekao je Lavrov na sastanku sa učesnicima naučno-obrazovnog programa Fonda za podršku javne diplomatije „Gorčakov“ – „Dijalog za budućnost“.

Kako je dodao, zapadni partneri „sipaju kao iz rukava“ neosnovane izjave, ali nije pružen nijedan dokaz.
„Pokušaj Zapada da po svaku cenu sačuva svoju hegemoniju protivreči objektivnom toku istorije, jer postoji Kina, Indija, Brazil, postoje centri rasta i u Africi i u zemljama Latinske Amerike i u Aziji. Formira se multipolarni svetski poredak sa nekoliko centara ekonomskog rasta, političkog uticaja. Zanemarivati taj objektivni trend znači ići protiv prirodnog toka istorije“, objasnio je ruski ministar.
Istovremeno je naglasio da je ruska strana spremna za traženje kompromisa, te da je više puta dokazivala svoju sposobnost da se dogovara.
Šef ruske diplomatije takođe je konstatovao da SAD i saveznici uvode konfrontacione šeme u azijsko-pacifičkom regionu, usmerene na obuzdavanje drugih zemalja.
Američki vojnici - Sputnik Srbija, 1920, 30.11.2021
RUSIJA
Amerika priprema nove baze da se suprotstavi Kini, donet plan i za Rusiju
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala