- Sputnik Srbija, 1920
SPORT
Vesti i analize sa najzanimljivijih i najbitnijih sportskih događaja širom Srbije i celog sveta.

Odzvanjaju reči „ruske legende“ upućene Amerikancima – preko „odbeglog Rusa“ /video/

© AFP 2023 / MARCO BERTORELLORuski teniser Danil Medvedev na Završnom turniru u Torinu
Ruski teniser Danil Medvedev na Završnom turniru u Torinu - Sputnik Srbija, 1920, 30.11.2021
Pratite nas
Nakon što je Aleksandar Bublik doneo Kazahstanu pobedu protiv Kanade na Dejvis kupu citirao je Danila Medvedeva i oslovio ga rečju „legenda“.
Danil Medvedev često je znao da na terenu prikaže nezadovoljstvo i nervozu, a jedna takva situacija dogodila se i pre dve godine na US openu.
Tada je ljuti ruski šampion u trećem kolu protiv Felisijana Lopeza dobio kaznu zbog uvredljive gestikulacije prema navijačima, a posle meča dao izjavu koja se i danas prepričava.
„Želim da svi znate, kada odete da spavate večeras, pobedio sam zbog vas i energije koju ste mi pružili. Što više to radite, ja ću više pobeđivati“, rekao je posle pobede Medvedev aludirajući na to da su zvižduci sa tribina pomogli da dođe do trijumfa.
Ta izjava ostala je upečatljiva i Aleksandru Bubliku, nekadašnjem ruskom teniseru koji se odrekao Rusije i uzeo državljanstvo Kazahstana, a koji je na Dejvis kupu doneo pobedu selekciji za koju nastupa protiv Kanade.
Nakon što je osvojio poen za svoju reprezentaciju novinar je zaključio da Kazahstanac kada god igra za nacionalni tim igra odlično.
„Kako je jedna legenda rekla, kada odete da spavate znajte da sam pobedio zbog vas“, rekao je uz osmeh Bublik i oslovio Rusa sa rečju legenda.
Medvedev nije odmah čuo reči Kazahstanca, ali je objasnio da mu je supruga pokazala snimak posle čega se zahvalio Kazahstancu.
„Daša mi je pokazala na Instagramu. Ne znam šta se desilo na tom meču, ali poštovanje za njega, to je bilo kul“, rekao je Medvedev.
Kazahstanac je pokazao kanadskim navijačima koji su tokom meča navijali previše glasno znak da se stišaju, pa je jasno da je ruskog asa citirao sa razlogom jer je i on bio u „klinču“ sa publikom.
Najbolji teniser sveta Novak Đoković - Sputnik Srbija, 1920, 29.11.2021
SPORT
Alarm – Đokoviću potencijalno ugrožena naredna sezona?!
Danil Medvedev i Novak Đoković posle finala Mastersa u Parizu - Sputnik Srbija, 1920, 29.11.2021
SPORT
Rusija je „častila“ Srbiju – da li će se zbog toga Đoković odužiti Medvedevu?
Dejvis kup reprezentacija Srbije - Sputnik Srbija, 1920, 29.11.2021
SPORT
„Veseli se srpski rode“: Srbija proslavila trijumf Rusije /video/
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala