- Sputnik Srbija, 1920
SPORT
Vesti i analize sa najzanimljivijih i najbitnijih sportskih događaja širom Srbije i celog sveta.

Alarm – Đokoviću potencijalno ugrožena naredna sezona?!

© Foto : Michael ProbstNajbolji teniser sveta Novak Đoković
Najbolji teniser sveta Novak Đoković - Sputnik Srbija, 1920, 29.11.2021
Pratite nas
Učešće Novaka Đokovića na Australijan openu i dalje je pod znakom pitanja, a svetski broj jedan mogao bi da bude u problemu i u nastavku sezone jer su se pojavile glasine da će vakcina biti obavezna za učesnike svih Grend slem, ali i ostalih turnira tokom godine.
Novak Đoković i dalje nije objavio plan za početak nove sezone pa je neizvesno da li će nastupiti na Australijan openu gde je uslov za učesnike da budu vakcinisani.
Srđan Đoković, otac najboljeg tenisera sveta, istakao je da bi zbog čestih saopštenja i pominjanja Novaka u australijskim medijima kao i uslovljavanja srpski teniser mogao da odustane od prvog Grend slema u godini.
Međutim, dokaz o vakcinaciji povodom koje se Novak nije izjasnio potencijalno će biti obavezan i na Rolan Garosu, Vimbldonu kao i US openu naredne godine.
Adam Zagorija, novinar „Forbsa“, objavio je informaciju da bi vakcina mogla da bude uslov za učešće na grend slemovima koji se igraju u Parizu i Londonu, odnosno da će Australija poslužiti kao model ostalim turnirima.
„Moguće je da će Rolan Garos i Vimbldon takođe pratiti isti trend i usloviti vakcinama učesnike turnira što znači da bi Australijan open mogao da pokrene domino efekat“, napisao je Zagorija i naveo da navijače da se zabrinu ukoliko Srbin odluči da se ne izjasni o statusu vakcinacije.
Kalendar teniskih turnira koji je objavila Asocijacija teniskih profesionalaca (ATP) otkrio je i da će US open tražiti vakcinu.
Ispod datuma turnira jasno je naznačeno da će sva takmičenja koja se održavaju u Čileu, Sjedinjenim Američkim Državama i Porto Riku od učesnika tražiti potvrdu o vakcini.
Obavezna vakcina za turnire u SAD-u ne pravi problem samo za Grend slem u Njujorku već i za čak tri Masters turnira.
Indijan Vels, Majami i Sinsinati takođe bi mogli da budu pod znakom pitanja za Đokovića, a to je uz četiri Grend slema čak sedam turnira koje bi Novak mogao da propusti ukoliko ne objavi da je vakcinisan.
Pored toga, daleko je od nemogućeg da i mnoge druge zemlje, odnosno mnogi drugi turniri, uvedu obaveznu vakcinaciju kao uslov za učešće na turniru.
Teško je zamisliti da bi Đoković ugrozio učešće na toliko turnira, ali je njegov otac jasno stavio do znanja da smatra da Novak ne želi da igra pod ucenama.
„Bilo je neprijatno zbog saopštenja tih vlastodržaca u pokrajinama u Australiji, koji su dali sebi za pravo da prozivaju devetostrukog šampiona Austalije. Da li će se on tamo pojaviti, zavisi od njih kako će da se postave. On bi to želeo svim srcem, jer je sportista, a i mi bismo to voleli. Pod ovim ucenama i uslovima, verovatno neće. Ja to ne bih uradio. A on je moj sin, pa vi zaključite sami“, istakao je Srđan Đoković.
Đoković je trenutno fokusiran na Dejvis kup gde je sa reprezentacijom Srbije posle drame prošao u četvrtfinale.
Srpski teniseri predvođeni Novakom u sredu za polufinale igraju protiv Kazahstana, ali će do šestog decembra odluka svetskog broja jedan morati da bude poznata jer je taj dan poslednji za prijavu na Australijan open.
Danil Medvedev i Novak Đoković posle finala Mastersa u Parizu - Sputnik Srbija, 1920, 29.11.2021
SPORT
Rusija je „častila“ Srbiju – da li će se zbog toga Đoković odužiti Medvedevu?
Dejvis kup reprezentacija Srbije - Sputnik Srbija, 1920, 29.11.2021
SPORT
„Veseli se srpski rode“: Srbija proslavila trijumf Rusije /video/
Andrej Rubljov - Sputnik Srbija, 1920, 29.11.2021
SPORT
Veliko srce Rusa – za Srbe
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala