- Sputnik Srbija, 1920
RUSIJA
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz Rusije i Zajednice nezavisnih država

Ruski preparat „Mir 19“ efikasan protiv omikrona

© Sputnik / Kirill Braga / Uđi u bazu fotografijaLaborant u laboratoriji za klinička i dijagnostička ispitivanja bolnice za infektivne bolesti Volgogradske oblasti
Laborant u laboratoriji za klinička i dijagnostička ispitivanja bolnice za infektivne bolesti Volgogradske oblasti  - Sputnik Srbija, 1920, 29.11.2021
Pratite nas
Ruski preparat protiv virusa korona „Mir 19“ će biti efikasan protiv novog soja omikron, izjavila je direktorka Federalne biomedicinske agencije (FMBA) Veronika Skvorcova.
Zadali smo sebi zadatak da napravimo protivvirusne etiotropne visokospecifične preparate koji bi ostali univerzalni čak i u slučaju pojave novih mutacija virusa, rekla je Skvorcova. „Naš institut za imunologiju je napravio takav preparat – 'Mir 19'“, dodala je ona.
Na pitanje da li je „Mir 19“ efikasan u lečenju soja omikron, direktorka FMBA je odgovorila potvrdno.
Prema njenim rečima, biće potrebno oko devet dana da FMBA napravi test za otkrivanje novog soja.
Istovremeno, ona je istakla da druga faza kliničkih ispitivanja tog preparata pokazuje njegovu prednost u odnosu na postojeće preparate protiv kovida.
„Druga faza kliničkih ispitivanja potvrdila je visoko pouzdanu prednost ovog protivvirusnog preparata – ne u odnosu na placebo, već na standardnu terapiju koju pacijenti primaju u bolnici“, napomenula je Skvorcova za televiziju „Rusija 24“.
Ranije je Ruski centar za direktne investicije (RFPI) javio da je Nacionalni istraživački centar za epidemiologiju i mikrobiologiju „Gamaleja“ počeo da radi na novoj verziji vakcina „Sputnjik Ve“ (Sputnik V) i „Sputnjik lajt“ protiv novog soja omikron.
Laboratorijska ispitivanja - Sputnik Srbija, 1920, 11.09.2021
RUSIJA
Jedinstveni „Mir 19“: Ruski preparat protiv korone kakvog nema u svetu
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala