- Sputnik Srbija, 1920
SPORT
Vesti i analize sa najzanimljivijih i najbitnijih sportskih događaja širom Srbije i celog sveta.

Veliko srce Rusa – za Srbe

© AP Photo / Elise AmendolaAndrej Rubljov
Andrej Rubljov - Sputnik Srbija, 1920, 29.11.2021
Pratite nas
Teniska reprezentacija Rusije u nedelju uveče ne samo da se plasirala u četvrtfinale Dejvis kupa i time direktno poslala Srbiju u isto, već je to uradila iako apsolutno nije morala.
Malo ko je očekivao da će cela srpska sportska javnost u nedelju uveče očima biti uperena na dešavanja u Madridu, gde su tenis igrali – Rusija i Španija.
Nakon haotičnog dana u kojem je Srbija pomno pratila praktično svaki meč, iako nije igrala, kalkulacije (kojima smo se bavili od ranog jutra) su u večernjim satima rekle svoje – Srbiji je bila potrebna pobeda Rusa nad Špancima, a Rusima – nije!
Nakon velike drame, dubl koji su činili Karacev i Rubljov je Srbiju poslao u četvrtfinale Dejvis kupa, posle preokreta nad Granoljersom i Lopesom – 4:6, 6:2, 6:4.
Koliko god to čudno zvučalo...

Šta se sve desilo u nedelju?

Prva nada naše reprezentacija umrla je kada je Kazahstan rabio Kanadu i time poslao Švedsku na prvo mesto poretka drugoplasiranih.
Druga nada iščezla je kada su Austrijanci poklekli protiv Nemaca nakon dobijenog prvog singla i izgubili oba naredna meča, poslavši Pancere na prvo mesto naše grupe.
Na sreću, Amerikanci su veoma brzo izgubili dva seta i ostali bez ikakvih šansi da budu bolji od Srbije – a, onda...
Poraz Rubljova od Lopesa došao je neočekivano, a kada se videlo da će Medvedev lako izaći na kraj sa Karenjo-Bustom, sve je bilo jasno.
Španija je sa bilo kakvom pobedom išla dalje, dok je Rusima za prolaz bilo potrebno da prema jednim kalkulacijama osvoje tri, a prema drugim samo jedan gem u celom meču.

Rusi rekli „ne“ kalklulacijama

To su Rubljov i Karacev, ispostaviće se heroji Srbije, uradili bez ikakvih problema i svoju selekciju poslali u četvrtfinale Dejvis kupa.
I ostali bez ikakvih motiva da pruže maksimalan otpor Špancima, reklo bi se?
Nakon tog čina Rusi su mogli i da kalkulišu. Pobeda ih je vodila na Švedsku u četvrtfinalu i pobednika duela Britanija – Nemačka u polufinalu, a poraz na Kazahstan u četvrtfinalu i pobednika duela Italija – Hrvatska u polufinalu.
Novak Đoković i Danil Medvedev – US open - Sputnik Srbija, 1920, 08.11.2021
SPORT
Srpsko-ruska ljubav
Jedan od faktora zbog kojih su se Aslan i Andrej borili do samog kraja verovatno je bio i taj što im je žreb u slučaju pobede bio nešto lakši od onog u slučaju poraza.
Ipak, komotno su mogli da ispoštuju protokol i samo odrade posao, pogotovo nakon što je španski par osvojio prvi set sa 6:4.
Ali, to nije bilo u planu 28-godišnjaka iz Vladikavkaza i 24-godišnjaka iz Moskve.
„Hvala svima koji su došli da podrže Španiju“, rekao je posle meča Karacev i jasno uperio prstom u navijače koji su definitivno motivisali Ruse da odigraju stoprocentno posvećeno do samog kraja – i pobede.
Šta god da je razlog, teniska reprezentacija Srbije može samo da se zahvali Rusima na pobedi koja ih je direktno odvela u nokaut fazu.

Četvrtfinale

Zanimljivo je da je ovakav splet okolnosti Ruse i Srbe svrstao na suprotne krajeve žreba, pa se te dve reprezentacije ne mogu sastati pre potencijalnog finala.
Takođe je dobro što će i jedni i drugi igrati u Madridu svoje četvrtfinalne duele, za razliku od preostala dva, pošto će se u prestonici Španije igrati i polufinale i finale.
Što se protivnika tiče, i Rusija i Srbija su veliki favoriti protiv Švedske, odnosno Kazahstana, dok se u ostalim četvrtfinalima očekuju veoma neizvestan duel Britanaca i Nemaca, uz potencijalni spektakl Italije i Hrvatske.
Ovo su svi parovi četvrtfinala:
29. novembar, Torino: Italija – Hrvatska
30. novembar, Insbruk: Nemačka – Velika Britanija
1. decembar, Madrid: Srbija – Kazahstan
2. decembar, Madrid: Rusija – Švedska
Novak, Srđan i Dijana Đoković - Sputnik Srbija, 1920, 28.11.2021
SPORT
Srđan Đoković: Dali su sebi za pravo da ga prozivaju, Novak verovatno neće igrati pod ucenama
Najbolji teniser sveta Novak Đoković - Sputnik Srbija, 1920, 28.11.2021
SPORT
Jedna greška je u Novaku probudila „zver“ /video/
Najbolji teniser sveta Novak Đoković - Sputnik Srbija, 1920, 27.11.2021
SPORT
Novak: Piše se o tome koliko zarađujemo, a realnost je potpuno drugačija /video/
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala