- Sputnik Srbija, 1920
SPORT
Vesti i analize sa najzanimljivijih i najbitnijih sportskih događaja širom Srbije i celog sveta.

Srđan Đoković: Dali su sebi za pravo da ga prozivaju, Novak verovatno neće igrati pod ucenama

© Sputnik / Lola ĐorđevićNovak, Srđan i Dijana Đoković
Novak, Srđan i Dijana Đoković - Sputnik Srbija, 1920, 28.11.2021
Pratite nas
Srđan Đoković, otac najboljeg tenisera planete Novaka, govorio je o tome da će njegov sin potencijalno propustiti Australijan open. „Pod ovim ucenama i uslovima, verovatno neće (igrati u Australiji). Ja to ne bih uradio. A on je moj sin, pa vi zaključite sami“, istakao je Srđan.
Đoković i dalje nije doneo odluku o tome da li će se pojaviti na prvom Grend slemu naredne sezone, koji je nedavno ozvaničio odluku o obaveznoj vakcinaciji.
Najbolji srpski sportista je u više navrata isticao da neće otkrivati svoj status imunizacije protiv virusa korona, tako da je njegovo učešće u Melburnu dovedeno u pitanje.

„Što se tiče vakcina i nevakcina, lično je pravo svakog od nas da li ćemo se vakcinisati ili ne. Niko nema pravo da nam ulazi u tu intimu, to je i ustavom zagarantovano. Svako ima pravo da odlučuje o svom zdravlju. Da li je vakcinisan, to je njegovo ekskluzivno pravo. Da li će to objaviti, mislim da neće. Ni ja ne znam tu odluku, a u da je znam, ne bih je podelio sa vama. On ima pravo da odluči kako želi“, rekao je Srđan Đoković u Jutarnjem programu „TV Prva“.

Novak je u Melburnu trijumfovao rekordnih devet puta, a naredne godine bi mogao da pojuri i rekordnu 21. Grend slem titulu.
Srđan Đoković ističe da se uslovi na narednom Ozi openu mogu smatrati – ucenom.
„Bilo je neprijatno zbog saopštenja tih vlastodržaca u pokrajinama u Australiji, koji su dali sebi za pravo da prozivaju devetostrukog šampiona Austalije. Da li će se on tamo pojaviti, zavisi od njih kako će da se postave. On bi to želeo svim srcem, jer je sportista, a i mi bismo to voleli. Pod ovim ucenama i uslovima, verovatno neće. Ja to ne bih uradio. A on je moj sin, pa vi zaključite sami“, ističe Srđan.
Najbolji teniser sveta Novak Đoković - Sputnik Srbija, 1920, 20.11.2021
SPORT
Za šta se bori „mali od Srbije“
Obratio se i Kregu Tajliju, prvom čoveku Teniskog saveza Australije i Australijan opena.

„Koja je to priznata vakcina, gospodine Kreg? Nije priznata ruska? Po našim kriterijumima su priznate samo kineska i ruska. Slobodarski svet broji 90 odsto stanovništva na planeti. Za nas je to ruska i kineska. Priznajte i njih i vašu vakcinu, sa zadovoljstvom. Mislim da to nije u redu, jer rusku i kinesku ne priznajete“.

I dalje nije potpuno jasno da li će nevakcinisanima biti dozvoljeno učešće ukoliko prođu strogi dvonedeljni karantin.
„Može karantin, ali da 14 dana bude u hotelskoj sobi i da ne izađe ni u lobi hotela. Pa super su to smislili, neka igraju oni onda na turniru“, jasan je Đoković.
Otac verovatno najboljeg tenisera svih vremena odbija podelu.
„I mi smo izmislili svet, ne samo slobodarski svet. Tu činjenicu moraju da prihvate i ne prihvatanje ove ili one vakcine je smešno, da ne kažem drugu reč. Nikada nećemo da delimo vakcine ili narode odakle god dolazili. Mi smo deo sveta i vakcine su deo sveta odakle god da dolaze. Svi oni su napravili vakcine da pomognu ovom svetu, ali ko ne prihvati da se vakciniše, to je njegovo lično pravo“, podvukao je Srđan Đoković.
O Novaku, stanju u svetu i Srbiji kao narodu Srđan Đoković je pričao početkom 2021. godine u intervjuu za Sputnjik.
Srbiju čeka drama: Svim srcem uz Austriju, Rusija može da pomogne, Amerikanci da „umešaju prste“...
Novakove reči odzvanjaju – strast prema reprezentaciji ne jenjava /video/
„Nadalu će krenuti voda na usta“: Amerikanac objasnio šta će biti ukoliko Đoković kaže „ne“
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala