- Sputnik Srbija, 1920
SPORT
Vesti i analize sa najzanimljivijih i najbitnijih sportskih događaja širom Srbije i celog sveta.

Golgeter doživeo tešku povredu oka: „Zadobio je niz fraktura“

© AP Photo / Antonio CalanniViktor Osimen Napoli
Viktor Osimen Napoli - Sputnik Srbija, 1920, 28.11.2021
Pratite nas
Napadač Napolija Viktor Osimen koji je prošle nedelje doživeo horor povredu oka, uspešno je operisan i predstoji mu minimum tri meseca pauze. Njemu je ispalo oko iz očne duplje, te mu je u lice ugrađeno šest pločica i 18 šrafova tokom zahvata koji je trajao tri sata.
Vazdušni sudar u kojem je Viktor Osimen glavom udario Milana Škriniara, defanzivca Intera, prouzrokovao je višestruke prelome jagodične kosti i očne duplje.

„Tolika je bila silina udarca da je Osimenu praktično oko izašlo iz očne duplje, a lice mu je izgledalo kao da je bilo pod presom“, istakao je Đanpaolo Tartaro, hirurg koji je u Milanu izvršio izuzetno zahtevnu operaciju 22-godišnjeg reprezentativca Nigerije.

Vrsni hirurg opisao je koliko je situacija bila ozbiljna, kao i da Osimenu predstoji duga pauza, a kada se bude vratio na teren moraće da nosi specijalnu masku preko lica.
„Imao je niz fraktura. Oko je izašlo iz očne duplje, to uopšte nije jednostavno. Veoma je delikatna situacija, zbog krivljenja kosti lica, neke su bile praktično uništene. Bili su tu različiti prelomi ne samo jagodične kosti koji su prouzrokovali niz komplikacija i trebalo je ubaciti šest pločica i 18 šrafova. Operacija je trajala tri sata, morali smo da mu otvorimo lice na tri mesta. Sada moramo da napravimo specijalnu masku za njega. Predstoji mu duga pauza, videćemo kako će se odvijati situacija“, objasnio je Tartaro.
Ono što je sigurno jeste da će Viktor Osimen propustiti Kup Afričkih nacija u januaru, a hirurg je istakao mogućnost da sjajni napadač ponovo završi u operacionoj sali zbog ozbiljnosti povrede.
Osimen je ove sezone postigao devet golova za Napolitance na 14 utakmica i jasno je da je njegova horor povreda žestok udarac za ekipu koju vodi Lučano Spaleti i koja se svim silama bori za Skudeto koji je poslednji put osvojen davne 1990. godine pod komandom Dijega Armanda Maradone.
Srpski fudbaler Miloš Pantović - Sputnik Srbija, 1920, 28.11.2021
SPORT
Ko je srpski sin o kome priča Nemačka /foto, video/
Dmitri Barinov - Sputnik Srbija, 1920, 28.11.2021
SPORT
Rus se busao u grudi pa završio u suzama, a u sve je umešan Srbin /foto/
Dušan Vlahović - Sputnik Srbija, 1920, 27.11.2021
SPORT
Srpski dragulj ispisao istoriju kluba! /video/
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala