- Sputnik Srbija, 1920
REGION
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz zemalja u regionu

DF: Đukanović otkrio da pregovara sa URA

© Tanjug / HINA/DARIO GRZELJMilo Đukanović
Milo Đukanović - Sputnik Srbija, 1920, 28.11.2021
Pratite nas
Demokratski front (DF) je saopštio da je predsednik Crne Gore i Demokratske partije socijalista (DPS) Milo Đukanović obelodanio da određeni krugovi bliski Pokretu URA ili funkcioneri te partije pregovaraju sa njim o konkretnoj saradnji.
DF poručuje da takve činjenice ne treba da budu sakrivene od javnosti, kao i da to posebno moraju da znaju pripadnici i glasači parlamentarne većine, prenosi RTCG.

„Možda im ova saznanja pomognu da shvate zašto nije bilo dogovora vezano za rekonstrukciju nesposobne vlade Zdravka Krivokapića, koju je podržalo 38 poslanika, ali tri poslanika Ure su to blokirali“, navedeno je u saopštenju DF-a.

DF tvrdi da je sva snaga, kako navode, „parapolitičkih struktura koje podržavaju delove izvršne vlasti" korišćena za nanošenje štete koaliciji ‘Za budućnost Crne Gore‘ i da su najveći napori uloženi da se razbije DF i umanji snaga stranaka koje čine taj politički savez.
„U tom cilju je prosuto mnogo laži, zloupotrebljen je odnos međudržavnih odnosa Crne Gore sa velikim državama zapadne civilizacije tako što su izmišljane i podmetane političke poruke o njihovom direktnom mešanju u unutrašnje stvari Crne Gore“, navedeno je u saopštenju.
DF dodaje da su, po povratku potpredsednika Vlade i lidera pokreta URA Dritana Abazovića i ministra finansija Milojka Spajića iz SAD njima bliski krugovi najavljivali dolazak visokih funkcionera SAD i EU koji će pripretiti sankcijama nekima iz parlamentarne većine, prvenstveno DF.
Navodi se da se ubrzo pokazalo da su to bile najobičnije izmišljotine uz pomoć kojih je neko želeo da izvuče političku i materijalnu korist.
DF dodaje da je posle, kako kažu, „tvrdoglavog i ucenjivačkog odnosa koalicije Crno na bijelo prema preostalim dvema pobedničkim koalicijama“, na delu „demonstracija sile Mila Đukanovića“, koji se, kako ističu, slavodobitno hvali da je on, zahvaljujući Krivokapiću i Abazoviću, opet važan faktor na političkoj sceni Crne Gore.
Zdravko Krivokapić u Skupštini Crne Gore. - Sputnik Srbija, 1920, 24.11.2021
REGION
Ključ je u Podgorici: Da li je DF izabrao dobar tajming
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala