- Sputnik Srbija, 1920
SPORT
Vesti i analize sa najzanimljivijih i najbitnijih sportskih događaja širom Srbije i celog sveta.

Srbija tek sada jasno vidi koliko treba da slavi svoja dva heroja

© AP Photo / Armando FrancaAleksandar Mitrović proslavlja pobedu protiv Portugalije u Lisabonu
Aleksandar Mitrović proslavlja pobedu protiv Portugalije u Lisabonu - Sputnik Srbija, 1920, 27.11.2021
Pratite nas
Srbija slavi Mitroviće – Stefana i Aleksandra, samo što se tek sada jasno vidi koliki su oni zapravo heroji i kakav pakao su Orlovi izbegli da su završili u baražu za Mundijal. Jer, Portugalija koju su eliminisali će na putu do Katara morati da se bori za prvakom Evrope – Italijom.
Sva surovost baraža za Svetsko prvenstvo u Kataru 2022. godine čiji su parovi izvučeni na žrebu u petak popodne, stala je u kostur C.
Italija će u polufinalu igrati protiv Severne Makedonije, a Portugalija protiv nezgodih Turaka.
Pobednici će ukrstiti, pa je sasvim jasno da Portugalija ili aktuelni vladar Starog kontinenta – „azuri“, neće biti akteri najveće svetske fudbalske smotre iduće godine.
A kako je Srbija po mnogima bila "viđena" u baražu, s obzirom na to da joj je samo trijumfu u Lisabonu, koji je bio ravan čudu, garantovao odlazak u Katar, jasno je šta su sve Orlovi izbegli.
Kristijano Ronaldo – EURO 2020 - Sputnik Srbija, 1920, 26.11.2021
SPORT
Portugalija ili Italija neće igrati na Svetskom prvenstvu!
Jasno je da zasluge za ogroman uspeh idu na račun selektora Dragana Stojkovića Piksija i svih reprezentativaca, ali je isto tako jasno koliki su posao odradili Stefan i Aleksandar Mitrović.
As Fulama je golom u 90. minutu pred 62.000 Portugalaca izazao muk, šok i nevericu na Da Lužu, dok je Stefan koji trenutno brani boje Hetafea, izbio onu čuvenu loptu koju je iza linije poslao Kristijano Ronaldo.
Borbeni Mitrović je uklizao i izbio je, a linijski i glavni sudija su ostali nemi, nisu pokazali na centar. Na kraju je rezultat na semaforu Marakane ostao 2:2.
Ispostaviće se da je to verovatno i ključni detalj kvalifikacione Grupe A iz koje je Srbija izašla kao pobednik posle uzbudljive i velike trke sa Kristijanom Ronaldom, Bernardom Silvom, Feliksom i ostalim zvezdama Fernanda Santoša.
Svestan je toga i Kristijano Ronaldo, koji nije uzalud posle poraza Portugalije od Srbije (1:2) na putu ka svlačionici uporno ponavljao Dušanu Vlahoviću, zvezdi Fiorentine, da je lopta prešla gol liniju u Beogradu na stadionu „Rajko Mitić“ i da je tu Portugalija opljačkana zbog čega neće direktno otići na Mundijal, već će morati kroz pakao baraža.
Srbija je osetila baražne muke u prethodnim kvalifikacijama na putu ka Evropskom prvenstvu. Tada je posle fenomenalne partije u Oslu protiv Norveške izborila „meč loptu“ u Beogradu protiv Škota, pa se neočekivano saplela, a Aleksandar Mitrović je na kraju poneo epitet tragičara zbog promašenog penala.
Aleksandar Mitrović - Sputnik Srbija, 1920, 15.11.2021
SPORT
Mitre, vratilo se!
Sada je isto tako trnovit put pred Portugalcima, jer prvo preko žilavih Turaka, a onda i protiv snažne Italije, moraju da krče put ka Kataru.
Da se nisu branili u Lisabonu protiv Srbije, da ne beše onog kosmičke pravde zbog Piksijeve totalne ofanzive (u finišu na terenu tri špica: Mitrović, Vlahović i Jović) nagrađene Mitrovićevim pogotkom, i onog nepriznatog gola Ronaldu, sada bi verovatno Srbija razbijala glavu što mora na prvaka Evrope, ovako eto Portugalcima sve surovosti fudbala spakovanog u tu jednu reč, a dva meča – baraž.
„Što se tiče žreba, tako je kako je. Nema svhre komentarisati njegov ishod. Pozitivno je što ćemo igrati kao domaćini i što ćemo imati podršku naših navijača u finalnom meču. Potpuno sam uveren da ćemo se plasirati na Svetsko prvenstvo u Kataru. Sada nema potrebe da pričamo o Italiji, jer nas prvo očekuje utakmica sa Turskom i moramo svu pažnju da posvetimo na to kako ćemo da ih eliminišemo“, poručio je Fernando Santoš koji je preživeo posle poraza od Srbije i dobio je priliku da nastavi započeto sa Portugalcima.
Prve utakmice baraža na programu su 24. marta, a finalni susreti biće odigrani pet dana kasnije.
Fudbalska lopta - Sputnik Srbija, 1920, 27.11.2021
SPORT
Srpski klub igrača proglasio mrtvim, on se javio da je živ i zdrav /foto/
Fudbalska reprezentacija Srbije – slavlje posle pobede protiv Portugalije - Sputnik Srbija, 1920, 15.11.2021
Katar 2022
Pucanj iz svih oružja: Srbija i Katar(za)!
Mura Hari Kejn - Sputnik Srbija, 1920, 26.11.2021
SPORT
Čudo u Ljudskom vrtu – Englezi su na kolenima: „Ovo je sramota“ /foto, video/
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala