- Sputnik Srbija, 1920
SPORT
Vesti i analize sa najzanimljivijih i najbitnijih sportskih događaja širom Srbije i celog sveta.

Mitre, vratilo se!

© AFP 2023 / PATRICIA DE MELO MOREIRAAleksandar Mitrović
Aleksandar Mitrović - Sputnik Srbija, 1920, 15.11.2021
Pratite nas
To samo fudbal može da režira i niko više! Aleksandar Mitrović prevalio je put od tragičara do apsolutnog heroja Srbije za svega godinu, i dva dana. Vratilo se, a tugu su zamenile suze radosnice i plasman na Svetsko prvenstvo iz lisabonskog pakla.
Svi koji prate najvažniju sporednu stvar sigurno nisu zaboravili promašen penal protiv Škota u finalu baraža u Beogradu 12. novembra 2020, a sada slave Mitrogola kao krsnu slavu jer je nokautirao Portugalce 14. novembra u Lisabonu čime je Orlovima overio kartu za direktan let na Mundijal u Kataru.
Porazi i pobede su sastavni deo sporta, a samo oni sa čeličnim živcima i velikom mentalnom snagom na kraju da postanu heroji. Aleksandar Mitrović nebrojano puta se našao u toj ulozi, ali gol koji je postigao u 90. minutu, onim nestvarnim trzajem glavom pravo u mrežu Ruija Patrisija, podigao je obožavanje nacije na jedan viši nivo.

Mitre, vratilo se!

Vratilo se za onaj nedosuđeni penal na Mundijalu u Rusiji kada nas je Brih opljačkao na pravdi Boga zbog grčko-rimskog zahvata Lihštajnera i Fabijena Šara kada su oborili Mitrovića, kao i za promašen penal protiv Škota u tmurnoj noći na stadionu „Rajko Mitić“ posle čega se Mitrović povukao u tešku ilegalu.
Jer, kako je kasnije priznao u opširnom intervjuu za Sputnjik, to mu je bio najteži period u životu.
„Tri noći nisam oka sklopio. To je bio najteži trenutak u mojoj karijeri... Ostao je gorak ukus u ustima, ali ako je neko morao da bude tragičar, neka se to dogodilo baš meni“, poručio je tada Mitrogol.
A onda je stigao Piksi, obavili su razgovor u „četiri oka“ i stvari su se ekspresno vratile u normalu. Mitrović je nastavio da teroriše protivničke mreže i golove, postigao je rekordna 44 gola u najdražem dresu, čime se osamio na vrhu najboljih strelaca u istoriji nacionalnog tima.
Pričao je Mitrović na tom putu ka pisanju istorije i trasiranju puta Srbiji ka Svetskom prvenstvu u Kataru kako su mu najdraži onaj prvi gol protiv Hrvata 2013. godine, kao i onaj protiv Iraca kada je u stilu najvećih majstora „bocnuo“ golmana sa preko 20 metara na travi Marakane. Ipak, sada je jasno da je 14. novembra postigao najvažniji gol u reprezentativnoj karijeri, blesnuo je Mitar onda kada je bilo najteže kada smo bili „viđeni“ u baražu zbog 1:1 na „Da Lužu“ u 90. minutu, da bi usledio momenat za istoriju.

Vratilo se za sve, za Škotsku i za sve. Kada si pošten kada radiš vredno kada si iskren i trudiš se, uvek se sve vrati, pitanje je samo vremena. Selektor je verovao u nas, igrali smo sa velikim samopouzdanjem. Svi smo presrećni zbog nas, ali još više zbog cele nacije. Znamo koliko smo sreće i radosti doneli našem narodu“.

Dvojica reprezentativaca koja imaju najveći uticaj na igru Srbije u poslednjih nekoliko godina – kapiten Dušan Tadić i egzekutor Aleksandar Mitrović, rasplakali nadobudne Portugalce pred armijom svojih navijača, a Srbiji doneli neviđenu radost i drugi vezani plasman na Mundijal.
Na kraju je Mitrogol ogrnut u zastavu Srbije istrčao pred srpske navijače na stadionu Benfike, čime je još jednom pokazao veličinu i koliko poštuje navijače što su prevalili toliki put da bi dali vetar u leđa Orlovima na putu ka ispisivanju istorije tog 14. novembra 2021. godine.
Dragan Stojković Piksi - Sputnik Srbija, 1920, 15.11.2021
SPORT
Piksi ima reč /video/
Dragan Stojković Piksi – selektor fudbalske reprezentacija Srbije - Sputnik Srbija, 1920, 15.11.2021
SPORT
Piksi jednom rečenicom raspalio atmosferu u svlačionici /video/
Srpski napadač Aleksandar Mitrović proslavlja gol protiv Portugalije - Sputnik Srbija, 1920, 15.11.2021
SPORT
Mitrović ogrnut srpskom zastavom izašao iz svlačionice i napravio feštu na „Da Lužu“ /video/

Pročitajte još:

Čudo u Lisabonu – Srbija je na Svetskom prvenstvu!
Piksi ima reč /video/
Piksi jednom rečenicom raspalio atmosferu u svlačionici /video/
„Ljudi, je l' ste vi normalni?“: Mitrović otkrio Piksijeve reči ogrnut zastavom Srbije
Srbi slave – uz čuvenu pesmu o Mitroviću /video/
„Vraćam ti se, rode moj!“ – spektakl u svlačionici heroja Srbije /video/
Mitrović ogrnut srpskom zastavom izašao iz svlačionice i napravio feštu na „Da Lužu“ /video/
Objavljeno kako je izgledala žurka u srpskom autobusu nakon što je nokautirana Portugalija /video/
Novak izgubio glas zbog Orlova: Idemo, Srbija!
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala