- Sputnik Srbija, 1920, 26.08.2021
DRUŠTVO
Društvene teme, zanimljive priče, reportaže, događaji, festivali i kulturna dešavanja iz Srbije, i ostatka sveta

Posthumno objavljen roman legendarnog basiste „Riblje čorbe“ Miše Aleksića

© Foto : YouTube/Jutarnji Program TV HappyMiroslav Miša Aleksić
Miroslav Miša Aleksić - Sputnik Srbija, 1920, 27.11.2021
Pratite nas
Knjiga „Preko trnja“ bas gitariste Miroslava Miše Aleksića, koji je preminuo prošle godine, posthumno je objavljena kao zbirka veoma zanimljivih, intrigantnih i manje poznatih pojedinosti iz života popularnih muzičara, kao drugo književno delo jednog od osnivača rok grupe „Riblja čorba“.
„Objavljivanje ove knjige bila je Mišina velika želja i da danas može da je uzme u ruke, bio bi presrećan“, rekla je njegova ćerka Mina Aleksić, inače po vokaciji dramaturg, dramski pisac.
„Miša je mnogo čitao autobiografije poznatih rokera, uspešnih ličnosti, pisaca. To ga je inspirisalo da krene sa pisanjem novog romana, koji je delimično autobiografski, ali je priča prikazana kroz prizmu mladog basiste iz jednog benda osnovanog osamdesetih godina prošlog veka”, objasnila je Mina nastajanje druge knjige svog oca.
Zaplet romana je sledeći: talentovani gitarista Džoni postaje član rok benda „Zvezde“ u usponu i brzo stiče nove prijatelje i naravno neizostavne horde obožavateljki.
Uskoro je jasno da popularnost ima svoje dobre ali i loše strane.
Da li će „Zvezde“ uspeti da se izbore sa brojnim pritiscima, prevrtljivim menadžerima i jakom konkurencijom, jedno je od pitanja koje se provlači kroz delo.
Aleksić otkriva mnoge detalje koji su neizostavni deo rokerskog života, od igre sa porocima do provoda sa grupi devojkama. Ipak, glavni motiv je potraga i pronalazak prave i iskrene ljubavi.
Čitaoci, pre svega omladina će moći da steknu sliku kako su se ljudi nekada ne tako davno sasvim kvalitetno zabavljali bez mobilnih telefona i interneta, a nove pesme mogle su da se čuju samo na radiju, i tek kasnije na televiziji.
Intimni svet rok zvezda kao druga knjiga „Preko trnja“ Miše Aleksića može se naći od petka u svim Delfi knjižarama, Laguninim klubovima čitalaca, preneo je Tanjug.
Publika na koncertu Riblje čorbe - Sputnik Srbija, 1920, 17.08.2021
Spektakl na Tašmajdanu posvećen Miši Aleksiću u 12 slika /foto/
Miroslav Miša Aleksić - basista „Riblje čorbe“ - Sputnik Srbija, 1920, 02.12.2020
Humanizam na delu: Pesma „Ja ratujem sam“ za decu bez roditeljskog staranja
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala