- Sputnik Srbija, 1920
SPORT
Vesti i analize sa najzanimljivijih i najbitnijih sportskih događaja širom Srbije i celog sveta.

Novakove reči odzvanjaju – strast prema reprezentaciji ne jenjava /video/

© Foto : Michael ProbstNajbolji teniser sveta Novak Đoković
Najbolji teniser sveta Novak Đoković - Sputnik Srbija, 1920, 27.11.2021
Pratite nas
Novak Đoković pobedom nad Janom Lenardom Štrufom u drugom kolu Dejvis kupa upisao je svoj jubilarni 50. nastup za reprezentaciju Srbije na tom takmičenju.
Teniska reprezentacija Srbije izgubila je prvi bod protiv Nemačke posle poraza Filipa Krajinovića od Dominika Kepfera, ali je na teren izašao Novak Đoković i još jednom postao heroj.
Đoković je doneo bod izjednačenja protiv Jana Lenarda Štrufa i upisao 50. nastup na Dejvis kupu.
„Velika je čast i zadovoljstvo igrati za srpsku tenisku reprezentaciju jubilarni 50. put, stvarno je velika brojka nisam pratio iskreno ljudi iz reprezentacije su me podsetili“, rekao je Novak nakon pobede.
Prvi reket sveta prisetio se prvih mečeva za reprezentaciju i toga da nije od starta donosio Srbiji bodove.
„Prošlo je više od 15 godina kada sam debitovao za reprezentaciju, sećam se tih debitantskih mečeva. Igrali smo u dvorani, pa napolju sa Belgijancima, svet mi se srušio kada sam izgubio protiv kvalitetnih protivnika“, podsetio je Đoković.
Ipak, kasnije je upravo Novak bio igrač koji je Srbiji uvek donosio sigurne poene, a za njega je to oduvek bio jedan važan segment u karijeri.
Igranje za reprezentaciju je nešto posebno, to svi govore koji su svesni da imaju privilegiju da obuku nacionalni dres. Mi smo deo individualnog sporta i kada nastupamo u individualnoj konkurenciji osećaj nije uporediv sa ovim kada igramo za reprezentaciju Srbije i igramo taj timski duh. Ono što je dobro je što svaka generacija kroz koju sam prošao, ona zlatna generacija koja je osvojila Dejvis kup 2010. godine i ova nova mlađih tenisera svi se izuzetno slažemo i van terena i na njemu. To je presudno za timski duh, motivaciju, ohrabrenje jedni drugih i ostvarenje zajedničkog cilja a to je da vratimo srpski tenis u sam svetski reprezentativni vrh. To je nešto ka čemu svi stremimo“, objasnio je svetski broj jedan.
Igrači koji su sa Novakom osvojili čuvenu salataru više nisu u reprezentaciji, ali je Đoković naglasio da i u mladom i novom timu vlada sjajna energija.
„Smena je generacija, Viktor se povukao i postao selektor, Nenad Zimonjić, Janko Tipsarević takođe. Potrebno je malo vremena da se svi uhodamo i uigramo i promenjen je format. Imamo i ATP kup, imamo dva timska takmičenja. Imao sam izuzetno zadovoljstvo da budem u šampionskim generacijama oba takmičenja. To su uspomene koje ću nositi čitavog života“, naglasio je Đoković.
Novak je osvojio 20 Grend slem trofeja, 37 Mastersa, i obarao mnoge rekorde, ali ipak sve svoje uspehe pripisuje uspehu sa selekcijom Srbije.
„Imao sam ogromnu sreću da u životu postignem velike pojedinačne uspehe i osvojim svaki trofej koji se može osvojiti, ali onaj trofej 2010. godine sa Dejvis kupa je nešto što se ističe, nešto posebno, meni je dalo dodatni motiv i odskočnu dasku“, objasnio je prvi reket sveta.
„Nakon toga, 2011. godine sam imao svoju najbolju godinu gde sam vezao preko 40 pobeda, svoja tri Grend slema, poslao prvi put broj jedan. Verujem da bi se svi iz te zlatne generacije složili da je nama taj Dejvis kup zapravo pomogao da u pojedinačnim konkurencijama dostignemo vrhunac“, dodao je Đoković.
Novak je priču o jubileju zaključio izjavom koja će obradovati sve navijače, jer prema njegovim rečima on ne namerava da stane!
„Za mene ta strast ne jenjava, što sam stariji to je veća. Nadam se da ću biti zdrav u narednim godinama da se uvek odazovem, jer je meni u svakom delu karijere pogotovo u ovom igranje za reprezentaciju apsolutni prioritet“, zaključio je Đoković.
Novak Đoković i Nikola Ćaćić - Sputnik Srbija, 1920, 27.11.2021
SPORT
Đoković i Ćaćić poraženi posle drame – Srbija strepi za četvrtfinale
Najbolji teniser sveta Novak Đoković - Sputnik Srbija, 1920, 27.11.2021
SPORT
Đoković vratio Srbiju u igru!
Ruski teniser Danil Medvedev - Sputnik Srbija, 1920, 27.11.2021
SPORT
Rusija na krilima Rubljova i Medvedeva slavila na startu Dejvis kupa
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala