- Sputnik Srbija, 1920
SPORT
Vesti i analize sa najzanimljivijih i najbitnijih sportskih događaja širom Srbije i celog sveta.

Dečak je šokirao američkog „bombardera“

© AP Photo / Lynne SladkyItalijanski teniser, Janik Siner
Italijanski teniser, Janik Siner - Sputnik Srbija, 1920, 27.11.2021
Pratite nas
Italijan Janik Siner uspeo je da učini nešto neverovatno, nešto što mnogo boljim teniserima nije polazilo za rukom. Talentovani 20-godišnjak je u meču Dejvis kupa odigranom u Torinu deklasirao američkog bombardera Džona Iznera, prepustivši mu svega dva gema – 6:2, 6:0.
Italija je u Torinu u prvom kolu finalne faze prvo odmerila snage sa Sjedinjenim Američkim Državama gde je preko Lorenca Sonega i Janika Sinera stigla do rutinske pobede.
Prvo je Sonego bio uspešniji od Rajlija Opelke rezultatom 6:3, 7:6(4), da bi onda usledilo Sinerovo čudo, odnosno pomračenje Džona Iznera.
Amerikanac koji ima 36 godina, poznat je po ubitačnom servisu, što mu omogućava visina od 208 centimetara.
I zbog toga sa lakoćom osvaja gemove na sopstveni servis, ispaljujući „projektile“ s kojima se tokom karijere mučio i najbolji teniser sveta Novak Đoković, poznat po najboljem riternu na planeti.
Ipak, Janik Siner je u potpunosti razoružao gorostasnog Amerikanca, kojeg je doslovce šokirao.
Nikada se nije dogodilo da Izner bude „spušten“ na samo dva osvojena gema.
„Igranje ovde je veoma posebno. Pobedili smo što je odlično, imamo sjajan tim i svi momci su odlični tako da se trudimo da ostanemo zajedno što duže. Veoma sam počastvovan što sam deo ovog Dejvis kup tima“, poručio je heroj Italije 20-godišnji Siner posle nesvakidašnjeg trijumfa.
S druge strane, Izner je možda i previše opušteno ušao u meč sa mladim Italijanom, inače desetim reketom na ATP rang listi.
Najbolji teniser sveta Novak Đoković - Sputnik Srbija, 1920, 27.11.2021
SPORT
Novak: Piše se o tome koliko zarađujemo, a realnost je potpuno drugačija /video/
„Iskreno nisam znao da li ću se ikada vratiti u Dejvis kup tim. Sada sam u drugoj fazi svoje karijere. Ove godine su stvari ispale na način da sam zaista želeo da igram za Ameriku i drago mi je što sam se vratio. Super smo opušteni, ne shvatamo stvari previše ozbiljno. Naravno, na terenu smo maksimalno fokusirani da budemo što bolji. Ono što je najvažnije jeste da smo mi zaista dobri prijatelji. Zabavno je bodriti saigrače, a ne boriti se protiv njih. To izvlači ono najbolje u svima nama. Svi koji igraju ovde su dobri takmičari, morate da budete pravi takmičar da biste igrali na ovom nivou. Ali, kada igrate za nešto što je mnogo važnije od vas, za vašu zemlju, to uvek ivlači ono najbolje u vama“, poručio je bivši osmi teniser sveta Izner koji uz Tijafoa, Opelku, Soka i Rama predstavlja SAD na ovogodišnjem finalnom turniru Dejvis kupa.
Nakon što je Italija preko Sonega i Sinera obezbedila pobedu, Amerikanci su uspeli da ublaže poraz pošto su u dublu Ram i Sok bili uspešniji od Fonjinija i Musetija 7:6(5), 6:2 u meču koji je trajao sat i 36 minuta.
Dejvis kup reprezentacija - Sputnik Srbija, 1920, 26.11.2021
SPORT
Srbija perfektna na startu Dejvis kupa!
Najbolji teniser sveta Novak Đoković - Sputnik Srbija, 1920, 26.11.2021
SPORT
Đoković dobio pitanje od milion dolara: Da bih voleo, voleo bih... /video/
Najbolji teniser sveta Novak Đoković - Sputnik Srbija, 1920, 26.11.2021
SPORT
Đoković ekspres – rutinski protiv Novaka za pobedu Srbije na startu Dejvis kupa!
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala