- Sputnik Srbija, 1920
RUSIJA
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz Rusije i Zajednice nezavisnih država

Putin, Pašinjan i Alijev: Postigli smo dogovor, više nema prepreka da se napravi demarkacija granica

© Sputnik / Mihail Klimentьev / Uđi u bazu fotografijaPregovori u Sočiju, predsednik Azerbejdžana Ilham Alijev, predsednik Rusije Vladimir Putin i premijer Jermenije Nikol Pašinjan
Pregovori u Sočiju, predsednik Azerbejdžana Ilham Alijev, predsednik Rusije Vladimir Putin i premijer Jermenije Nikol Pašinjan - Sputnik Srbija, 1920, 26.11.2021
Pratite nas
Predsednik Rusije Vladimir Putin je nakon sastanaka sa premijerom Jermenije Nikolom Pašinjanom i predsednikom Azerbejdžana Ilhamom Alijveom izjavio da je postignut dogovor da se deblokiraju transportni koridori, te je naglasio da više nema nikakvih prepreka da se završi posao po pitanju demarkacije granica između te dve bivše sovjetske republike.

„Veoma smo detaljno razgovarali o ekonomskim pitanjima, o razvoju ekonomskih veza Jermenije i Azerbejdžana i prvi korak koji je dogovoren jeste da se deblokiraju transportni koridori. To se tiče i železnice i drumskog saobraćaja. Trebalo bi da se zahvalimo našim vice premijerima koji nad tim pitanjima rade već određeno vreme“, kazao je Putin.

Ruski predsednik je takođe rekao i da je postignut ključni dogovor, a to je da se stvori mehanizam koji će se baviti demarkacijom granica te dve države.
„Do kraja godine ćemo uvesti taj mehanizam, više nema nikakvih prepreka da se tako nešto sprovede u delo“, istakao je on.
Ruski predsednik je naveo i da je sastanak u Sočiju, koji je trajao tri sata, bio izuzetno konstruktivan i da je obavljena veoma duboka analiza celokupne situacije.
Takođe je najavio i da će naredne sedmice vice premijeri Jermenije i Azerbejdžana doputovati u Moskvu gde će nastaviti rad na prevazilaženju svih problema koji su se nakupili između te dve zemlje.
Sa svoje strane Pašinjan je kazao da je sastanak sa Putinom i Alijevom bio izuzetno pozitivan i otvoren.
„Želim da zahvalim ruskom predsedniku za poziv i za stvaranje ovakve radne atmosfere. Imali smo veoma pozitivan razgovor, dotakli smo se faktički svih pitanja na izuzetno otvoren način“, rekao je.
I Alijev je naveo da su pregovori bili veoma sadržajni i iskreni, te da je na veoma otvoren način bilo reči o svim problemima i pitanjima koje izazivaju zabrinutost Bakua.

„Glavno je da sve odluke koje smo doneli služe da se nesuglasice reše i da situacija na Južnom Kavkazu bude ponovo bezbedna i predvidiva“, zaključio je on.

Sastanak Vladimira Putina, Ihlama Alijeva i Nikole Pašinjana u Kremlju - Sputnik Srbija, 1920, 26.11.2021
RUSIJA
Putin sa Alijevom i Pašinjanom u Sočiju: Naše veze su duboke, ne bih voleo da propadnu
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala