- Sputnik Srbija, 1920
RUSIJA
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz Rusije i Zajednice nezavisnih država

Američki biznismeni: Vašington da prizna „Sputnjik Ve“

© Sputnik / Evgeniй Biяtov / Uđi u bazu fotografijaRuska vakcina Sputnjik Ve
Ruska vakcina Sputnjik Ve - Sputnik Srbija, 1920, 26.11.2021
Pratite nas
Američka privredna komora u Rusiji (AmCham) obratila se Stejt departmentu SAD sa molbom da odobri vakcinu „Sputnjik Ve“ (Sputnjik V), izjavio je listu „Izvestija“ predsednik Komore Aleksis Rodzjanko.
Prema njegovi rečima, za putovanja iz Rusije u SAD je potrebna viza koja se „sada ne može dobiti“, kao i vakcinacija preparatom koji su odobrile američke vlasti ili SZO.
„Zato smo uputili molbu vladi SAD da za službena putovanja prihvataju i druge vakcine, između ostalog i „Sputnjik Ve“, rekao je Rodzjanko.
Predsednik Američke privredne komore je pojasnio da je Stejt departman uzeo dokument u razmatranje.
U pres službi Ministarstva zdravlja Rusije su naveli da su Moskva i Vašington i ranije razmatrali pitanja o sertifikaciji početkom oktobra. Kao rezultat pregovora rusko ministarstvo je uputilo pismo SAD sa predlogom.
Početkom prošlog meseca ministar zdravlja Rusije Mihail Muraško je nakon sastanka sa predstavnicima SAD u Ženevi izjavio da su uklonjene sve prepreke za priznavanje vakcine „Sputnjik Ve“ u Svetskoj zdravstvenoj organizaciji i da su ostale samo neke administrativne procedure.
Podsetimo, vakcina „Sputnjik Ve“ je odobrena u 71 zemlji sa ukupnim brojem stanovnika od četiri milijarde ljudi. Prema broju sertifikata za korišćenje nalazi se na drugom mestu na svetu. Njena efikasnost je 97,6 odsto prema rezultatima analiza podataka koji su dobijeni ispitivanjem 3,8 miliona vakcinisanih Rusa.
Vakcina Sputnjik Ve - Sputnik Srbija, 1920, 24.11.2021
RUSIJA
Nazalna verzija „Sputnjika Ve“ dogodine na međunarodnom tržištu
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala