- Sputnik Srbija, 1920
RUSIJA
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz Rusije i Zajednice nezavisnih država

Vakcina „Sputnjik Ve“ u Mađarskoj pokazala efikasnost od 85,7 odsto

© Sputnik / Ilья Naйmušin / Uđi u bazu fotografijaAmpule sa vakcinom protiv kovida "Sputnjik Ve"
Ampule sa vakcinom protiv kovida Sputnjik Ve - Sputnik Srbija, 1920, 25.11.2021
Pratite nas
Vakcina protiv virusa korona „Sputnjik Ve“ (Sputnik V) pokazala je efikasnost na nivou 85,7 odsto protiv kovida 19 i 98 odsto zaštite od smrtnih slučajeva, navodi se u podacima nezavisnog istraživanja u Mađarskoj koje je objavio Ruski fond za direktne investicije (RFPI).

„Nezavisno istraživanje u kome je izvršeno poređenje pet vakcina (‘Sputnjik Ve’, ‘Moderna’, ‘Fajzer-Biontek’, ‘Sinofarm’ i ‘AstraZeneka’) protiv virus korona, sprovedeno je na teritoriji države-članice EU – Mađarske. U istraživanju je dokazano da vakcina ‘Sputnjik Ve’ ima najbolju zaštitu od 98 odsto protiv smrtnih slučajeva. ‘Sputnjik Ve’ je efikasan 85,7 odsto protiv infekcija korona virusom i lider je među vakcinama zajedno sa preparatom kompanije „Moderna“, navodi se u saopštenju Ruskog fonda za direktne investicije.

Istraživanje je sprovedeno na osnovu analiza podataka nakon vakcinacije građana Mađarske dvema komponentama vakcina „Sputnjik Ve“, „Moderna“, „Fajzer-Biontek“, „Sinofarm“ i „AstraZeneka“ u periodu od 22. januara do 10 juna 2021. godine.
Obrađeni su podaci nakon vakcinacije 820 hiljada ljudi „Sputnjikom Ve“. Među pacijentima uzrasta od 16 do 44 godine „Sputnjik Ve“ je pokazao potpunu zaštitu (100 odsto) protiv smrtnih slučajeva virusa korona.
Vakcina Sputnjik Ve - Sputnik Srbija, 1920, 24.11.2021
RUSIJA
Nazalna verzija „Sputnjika Ve“ dogodine na međunarodnom tržištu
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala