- Sputnik Srbija, 1920
RUSIJA
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz Rusije i Zajednice nezavisnih država

U Rusiji najavljena državna testiranja oklopnih vozila na platformi „Bumerang“

© Sputnik / Mihail Voskresenskiй / Uđi u bazu fotografijaBorbeno pešadijsko vozilo K-17 "Bumerang" na sajmu vojne tehnike "Armija 2017."
Borbeno pešadijsko vozilo K-17 Bumerang na sajmu vojne tehnike Armija 2017. - Sputnik Srbija, 1920, 25.11.2021
Pratite nas
Početak državnih testiranja oklopnog transportera i borbenog vozila pešadije na bazi platforme „Bumerang“ planiran je za proleće 2022. godine, izjavio je potpukovnik Jurij Čikin u fabrici za mašinogradnju u Arzamasu.

„Preliminarna testiranja vozila završena su sa pozitivnim rezultatom. Trenutno se dorađuju prototipi za državna testiranja čiji je početak planiran u martu-aprilu 2022. godine“, rekao je Čikin.

Kako je precizirao, planirano je da se državna testiranja završe u novembru-decembru sledeće godine.
Ranije je zamenik ministra odbrane Rusije Aleksej Krivoručko posetio pogon i ocenio je napredak radova na oklopnim vozilima na platformi „Bumerang“, proizvodnju oklopnog vozila „Tigar“ i oklopnih transportera BTR-82A.
Vojno-industrijska kompanija je na platformi „Bumerag“ napravila oklopni transporter K-16 i borbeno vozilo pešadije K-17. Prvi je opremljen borbenim modulom sa mitraljezom kalibra 17,7 milimetara, a na K-17 je instaliran borbeni modul „Bumerang-BM“ sa automatskom puškom 2A42 kalibra 30 milimetara, kao i lansirni sistem za protivtenkovske rakete „Kornet“.
Oklopni transporter „Bumerang“ - Sputnik Srbija, 1920, 14.03.2021
Brži od „Armate“: Rusija sprema novi tenk na točkovima
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala