- Sputnik Srbija, 1920
REGION
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz zemalja u regionu

Objavljeno kada bi mogao da bude održan popis u Crnoj Gori

© Sputnik / Vitaliй Belousov / Uđi u bazu fotografijaAnkete za popis stanovništva u Rusiji
Ankete za popis stanovništva u Rusiji - Sputnik Srbija, 1920, 25.11.2021
Pratite nas
Crnogorski premijer Zdravko Krivokapić očekuje da će popis stanovništva sigurno biti održan sledeće godine.
Odgovarajući na pitanje poslanika Socijalističke narodne partije Dragana Ivanovića tokom premijerskog sata, Krivokapić je kazao da je Vlada jasno zacrtala u svom programu da će četvrti kvartal godine biti posvećen Zakonu o popisu, prenosi RTCG.
„To znači da na taj način odgovaramo na programsku obavezu koja je definisana i na osnovu rada Uprave za statistiku (MONSTAT) i Ministarstva finansija i socijalnog staranja“, naglasio je Krivokapić, ocenjujući da je javna rasprava o Nacrtu zakona o popisu mogla biti transparentnija.
„Samo jedna partija je učestvovala u elektronskom sagledavanju i primedbama. Možda je to jedan nedostatak koji se može ispraviti, i kroz deo koji dođe u Skupštinu, na bazi amandmana i sugestija koje ćete kao poslanici predložiti“, naveo je predsednik Vlade Crne Gore.
On je kazao da očekuje pozitivno mišljenje iz Brisela.
„Najvažnije je da je Nacrt zakona o popisu otišao ka Evropskoj komisiji i najznačajnija je tabela o usklađenosti. Po svim saznanjima koja imamo, vrlo brzo će biti završen njihov deo, pri čemu ne očekujemo da će biti nekih suštinskih primedbi, tako da bi već nakon toga, na prvoj sledećoj sednici Vlade taj predlog bio i usvojen, a onda distribuiran Skupštini kako bi ona u svojoj proceduri uradila sve što treba“, rekao je Krivokapić.
Najavio je da će na sutrašnjoj sednici Vlade biti Predlog zakona o teritorijalnoj podeljenosti koji je preduslov za popis.
Crna Gora i SAD - Sputnik Srbija, 1920, 11.11.2021
REGION
SAD zabrinute i zbog popisa u Crnoj Gori
Nikšić - Sputnik Srbija, 1920, 14.10.2021
REGION
Crnogorci će se na popisu izjašnjavati o naciji, veri i jeziku: Odbijen predlog NVO
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala