- Sputnik Srbija, 1920
SPORT
Vesti i analize sa najzanimljivijih i najbitnijih sportskih događaja širom Srbije i celog sveta.

Šveđanin veruje – Đokovića se više ne plaše

© AP Photo / Hamish BlairNovak Đoković, Australijan open 2021.
Novak Đoković, Australijan open 2021. - Sputnik Srbija, 1920, 25.11.2021
Pratite nas
Novak Đoković i dalje nije otkrio odluku u vezi sa učešćem na Australijan openu, a Mats Vilander, nekadašnji teniser, smatra da ne bi bilo iznenađenje ukoliko se prvi reket sveta ne pojavi na mestu gde je rekorder sa devet osvojenih trofeja.
Iz Australije je stigla zvanična potvrda da samo vakcinisani igrači mogu da učestvuju na prvom Grend slemu u sezoni, a odluka Novaka Đokovića i dalje je nepoznata javnosti.
Postoje nagađanja da Đoković neće propustiti priliku da prestigne Rafaela Nadala i Rodžera Federera po broju Grend slem titula s obzirom da sva trojica trenutno imaju po 20, ali postoje nagađanja prema kojima bi Novak mogao i da odustane od Australije.
Mats Vilannder, bivši teniser i jedan od Novakovih čestih kritičara, smatra da ne bi bilo iznenađenje da srpski as ne ode na Australijan open i da je to sa jedne strane dobro za tenis jer će turnir dobiti novog šampiona.
„Ne znam šta će Novak da uradi. To je Grend slem na kojem je imao najviše uspeha. To je mesto na kome bi mogao da osvoji 21. titulu. Ali istovremeno, on razmišlja o svom zdravlju, dugoročno o budućnosti. Ne bi me iznenadilo da Novak ne ide. Da li će to biti loše po turnir? Da, na jedan način, ali bismo dobili šansu da dobijemo novog Grend slem šampiona“, iskren je Vilander.
Ako se računa poslednjih deset godina pored Novaka, prvi Grend slem u godini uspevali su da osvoje samo Rodžer Federer i Sten Vavrinka.
Vilander priznaje da je Đoković imao maestralnu sezonu u kojoj je osvojio tri Grend slem trofeja, igrao finale US opena i oborio desetak rekorda, ali smatra da ga se maldi igrači više ne plaše, odnosno ne smatraju ga nepobedivim.
„Najveća razlika je u tome što momci koji su iza Novaka sada veruju da mogu da ga pobede na svakoj podlozi u bilo kom trenutku. Mislim da ga se više ne plaše, osim u situaciji kada se igra četvrti ili peti set na Grend slemu“, poručio je Vialnder.
Mlađi igrači poput Danila Medvedeva i Saše Zvereva uspeli su ove sezone da savladaju Đokovića, ali iako ga je to sprečilo da dođe do novih stranica teniske istorije sa druge strane ga nije omelo da dođe do rekorda i podviga koji niko nije uspevao da napravi.
„Videli su najbolju tenisku sezonu ikada tokom 2021. godine. Ipak, na kraju, Novak je izgledao ranjivo na US openu i Završnom Mastersu. Možda čak i na Olimpijskim igrama. Možda je bila loša ideja što je išao u Tokio. Delovalo je da je posle toga izgubio malo samopouzdanja. Ipak, bila je ovo neverovatna godina za Novaka koji ne izgleda ni dan starije od 24 godine, a ima 34“, zaključio je Vilander.
Njegova konstatacija ove sezone ogledala se u kretanju Novaka Đokovića koji trči i stiže teške loptice neuporedivo bolje od nekih mlađih kolega.
Teniska reprezentacija Srbije - Sputnik Srbija, 1920, 24.11.2021
SPORT
Selektor na slatkim mukama: „Svi su u dobroj formi, odlučićemo u četvrtak“
Novak Đoković tokom meča sa Sašom Zverevim, Australijan open 2021. - Sputnik Srbija, 1920, 24.11.2021
SPORT
Australija opet „tera po svome“ – Đokovićeva ideja neće biti uvažena
Novak Đoković posle poraza u polufinalu Završnog turnira u Torinu - Sputnik Srbija, 1920, 24.11.2021
SPORT
Negativna uvertira za duel – atak na Đokovića: „Novakov potez je dno dna“
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala