- Sputnik Srbija, 1920
SPORT
Vesti i analize sa najzanimljivijih i najbitnijih sportskih događaja širom Srbije i celog sveta.

Negativna uvertira za duel – atak na Đokovića: „Novakov potez je dno dna“

© AP Photo / Luca BrunoNovak Đoković posle poraza u polufinalu Završnog turnira u Torinu
Novak Đoković posle poraza u polufinalu Završnog turnira u Torinu - Sputnik Srbija, 1920, 24.11.2021
Pratite nas
Austrijski teniser Oliver Marah optužio je Asocijaciju teniskih profesionalaca (ATP) da nije imala hrabrosti da diskvalifikuje Novaka Đokovića na turniru u Majorki sredinom juna 2021. godine. Negativni komentari došli su neposredno pred početak Dejvis kupa i duela Srbije i Austrije.
Marah se u intervjuu za austrijski „Daj Pres“ prisetio polufinala turnira u Majorki u dublu, kada je u paru sa Aisamom Kurešijem izgubio od Đokovića i Španca Karlosa Gomes-Erere.
Srpski teniser je ovo takmičenje video kao pripremu za Vimbldon i učestvovao je samo u dublu, a uspeo je da dođe čak do finala.
Kako otkriva Marah, jedan od boljih dubl igrača prošle decenije, pred polufinalni meč desio se manji incident, kojeg se Austrijanac setio baš pred duel svoje zemlje i Srbije u grupnoj fazi Dejvis kupa (koja počinje 26. novembra u Insbruku).
Naime, dubl meč iz Majorke je trebalo da počne u 13.30, a Đoković je, navodi 41-godišnjak iz Graca, kasnio pola sata i nije ga bilo sve do 14.00.
„ATP nije imao hrabrosti da ga diskvalifikuje“, tvrdi Marah.
Austrijanac dodaje da zbog Novakovog kašnjenja on i njegov partner nisu bili fokusirani na duel, te da su zato doživeli poraz – i to sa 2-0 u setovima (6:3, 7:6).
„Nismo bili fokusirani na meč i izgubili smo. Posle toga, Đoković je odustao od dubla zbog povrede partnera. Imam veliko poštovanje za sve što je (Novak) uradio u karijeri, ali je to bilo 'dno dna'. To sam mu i rekao. Pričali smo posle toga i nismo u lošim odnosima“, dodao je šampion Australijan opena iz 2018. godine.
Podsetimo, završnica dubla u Majorki imala je bizaran epilog, pošto su Italijan Simone Boleli i Argentinac Maksimo Gonsales osvojili titulu bez borbe, nakon predaje Srbina i Španca.
Priliku da odmeri snage sa Novakom u dublu Marah će ponovo imati u pomenutom Dejvis kupu, pošto će predstavljati Austrijance sa Filipom Osvaldom.
Srbija u svom timu, pored Đokovića, ima Krajinovića, Lajovića, Kecmanovića i dubl specijalistu Ćaćića, pa ostaje videti da li će najbolji igrač planete igrati dubl protiv Maraha i Austrije.
Za šta se bori „mali od Srbije“
„Nadalu će krenuti voda na usta“: Amerikanac objasnio šta će biti ukoliko Đoković kaže „ne“
Nestala teniserka se javila nemačkom advokatu: „Kaže da je dobro, traži privatnost“
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala