- Sputnik Srbija, 1920
REGION
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz zemalja u regionu

Nadležni otkrili važan detalj o izgorelom autobusu, agenciji oduzeta dozvola za rad

© AFP 2023 / DIMITAR KYOSEMARLIEVIzgoreo autobus u Bugarskoj
Izgoreo autobus u Bugarskoj - Sputnik Srbija, 1920, 25.11.2021
Pratite nas
Autobus u vlasništvu „Besa Trans BTB" koji je izgoreo u Bugarskoj nije bio licenciran za međunarodni prevoz putnika ili bilo koju drugu vrstu prevoza ,pa je ovom preduzeću oduzeta dozvola za rad, saopšteno je u sredu iz Ministarstva saobraćaja i veza Severne Makedonije.
Kako je navedeno, autobus registarskih oznaka SK-0884-BA u vlasništvu preduzeća „Besa Trans BTB" koji je izgoreo u Bugarskoj na auto-putu "Struma," u nesreći u kojoj je poginulo 45 makedonskih državljana, a sedam njih povređeno, nije bio licenciran za međunarodni prevoz putnika ili bilo koju drugu vrstu prevoza putnika, prenosi MIA.
U saopštenju se ističe da vozilo ne postoji ni u elektronskoj evidenciji izdatih dozvola za obavljanje unutrašnjeg ili međunarodnog prevoza putnika koje vodi Ministarstvo saobraćaja i veza.
Dodaje se da su registrovana tri licencirana vozila kompanije "Besa trans BTB", ali da izgorelog autobusa nema među registrovanim vozilima.
„U skladu sa Zakonom o drumskom saobraćaju i zbog nedostataka koje je utvrdilo Ministarstvo saobraćaja i veza, a u cilju sprečavanja bilo kakvog drugog postupanja firme koja bi mogla da podstakne negativne posledice, firma „Besa Trans BTB" se oduzima dozvola za rad, odnosno zabranjuje obavljanje delatnosti", navodi se u saopštenju makedonskog ministarstva.
Iz Ministarstva ističu i da je Vlada na prošloj sednici obavezala Inspektorat da izvrši vanrednu kontrolu u preduzeću "Besa trans", preneo je Tanjug.
Kola hitne pomoći, tragedija u Bugarskoj - Sputnik Srbija, 1920, 24.11.2021
REGION
Otkriveni novi detalji o autobuskoj nesreći u Bugarskoj
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala