Zastava Srbije - Sputnik Srbija, 1920
SRBIJA
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz Srbije

Kurti: Naplata struje na severu Kosova i Metohije počinje vrlo brzo

© AP Photo / Visar KryeziuAljbin Kurti
Aljbin Kurti - Sputnik Srbija, 1920, 25.11.2021
Pratite nas
Premijer privremenih institucija u Prištini Aljbin Kurti najavio je da će „vrlo brzo“ početi naplata struje na severu Kosova i Metohije i da je operator za distribuciju i naplatu utrošene struje pokrila dosadašnja dugovanja.
Aljbin Kurti je na sednici kosovske skupštine rekao da su bili kritični kada su bili u opoziciji, „tako da smo danas nasledili situaciju koja je pokazala da smo bili u pravu u svojoj kritici“.
„U Briselu je postignuto mnogo nepovoljnih sporazuma o Kosovu, a posledice trpimo. Glavni argumenti protiv nas u Briselu su prethodni dogovori. Uz sve što znamo i možemo da uradimo, vrlo brzo će doći dan kada će početi naplata na severu, jer je to velika nepravda prema građanima“, rekao je Kurti.
Početkom ovog meseca, operator KOSTT, izdvojio je dodatnih 6,7 miliona evra u odnosu na predviđen iznos izdvojen u maju ove godine za plaćanje električne energije za četiri opštine severa Kosova, čime je zapravo produžen rok plaćanja do kraja ove godine, preneli su prištinski mediji.
„Nakon preporuka koje je usvojila Skupština Kosova u maju 2021. godine, putem koje je KOSTT ovlašćen da koristi sopstveni budžet za pokrivanje gubitaka od utrošene, ali neplaćene električne energije u severnom delu Kosova, KOSTT je izdvojio budžet u ukupnom iznosu od 17,7 miliona evra da pokrije gubitke za sever do 31. decembra 2021“, naveli su iz menadžmenta KOSTT-a, prenosi RTS:
Trafo stanica - Sputnik Srbija, 1920, 05.11.2021
SRBIJA
Odbrana "crvene linije": Jesu li Albanci na korak od eskalacije krize na Kosovu
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala