- Sputnik Srbija, 1920
RUSIJA
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz Rusije i Zajednice nezavisnih država

Moldavija dobila još 48 sati da plati "Gaspromu" za gas

© Sputnik / Ramilь Sitdikov / Uđi u bazu fotografijaŠtand kompanije "Gasprom" na Peterburškom međunarodnom ekonomskom forumu
Štand kompanije Gasprom na Peterburškom međunarodnom ekonomskom forumu - Sputnik Srbija, 1920, 24.11.2021
Pratite nas
Vlada Moldavije se obavezala da u petak isplatiti dug za gas (isplata je trebala da bude još u ponedeljak), "Gasprom" je kao izuzetak pristao na ovaj zahtev, saopštio je zvanični predstavnik koncerna Sergej Kuprijanov.

"Vlada Moldavije je zatražila od "Gasproma" da od danas ne prekida isporuke gasa. Istovremeno, moldavska strana je u potpunosti priznala da je "Gasprom" u pravu i obavezala se da u potpunosti izmiri dug 26. novembra", rekao je on.

"Gasprom je kao izuzetak, pokazujući dobru volju i razumevanje za tešku situaciju u kojoj se mogu naći građani Moldavije, pristao na ovu molbu. Pri tom, Gasprom očekuje da Moldavija u budućnosti u potpunosti izmiruje svoje obaveze i plaća u roku tekuće obaveze. Ugovorene obaveze moraju biti izmirene", dodao je Kuprijanov.
Kompanija „Gasprom“ obavestila je u ponedeljak Moldaviju da može prekinuti isporuke gasa u roku od 48 sati zbog neplaćanja po važećem ugovoru. Sa svoje strane, direktor kompanije „Moldovagaz“ Vadim Čeban saopštio je da je zatražio od vlade zajam za otplatu duga „Gaspromu“ u visini od 74 miliona dolara.
Radnik Gasproma na radnom mestu - Sputnik Srbija, 1920, 24.11.2021
RUSIJA
Rok ističe danas, a Kišinjev nije izmirio dugovanja: Da li će „Gasprom“ zavrnuti gas Moldaviji
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala