- Sputnik Srbija, 1920
SPORT
Vesti i analize sa najzanimljivijih i najbitnijih sportskih događaja širom Srbije i celog sveta.

„Piksiju svaka čast, ali Srbi su daleko iza Hrvata“

© Sputnik / Lola ĐorđevićDoček Fudbalera Srbije iz Lisabona na aerodromu Nikola Tesla
Doček Fudbalera Srbije iz Lisabona na aerodromu Nikola Tesla - Sputnik Srbija, 1920, 24.11.2021
Pratite nas
U Srbiji se polako stišala euforija zbog podviga fudbalske reprezentacije Srbije koja je u Lisabonu pobedila Portugaliju i plasirala se direktno na Mundijal. Mnogi smatraju da Orlovi imaju fantastičan tim koji vrsno vodi Dragan Stojković Piksi, ali legendarni Mirko Vučinić poručuje da Srbi moraju da budu svesni da su daleko iza komšija Hrvata.
Mirko Vučinić, bivši napadač Juventusa, Rome, Lećea, koji je svojevremeno nosio reprezentativni dres mlade selekcije Srbije i Crne Gore, dao je tada i tri gola Hrvatima u Beogradu, poručio je da su „kockasti“ daleko ispred Srba.
„Svaka čast Piksiju na svemu što je napravio kao selektor Srbije. Trebalo je da se se ode u Portugaliju, da se gubi 1:0 već u drugom minutu, a onda da se dobije utakmica. I još nadigrati Portugaliju! To je znak da Srbija ima odličnu reprezentaciju, koja može da igra protiv svakoga na svetu. Naravno, može Srbija da igra protiv Hrvatske, bio bi to sjajan meč koji bih voleo da gledam. Dva slična stile igre, igrači koji se odlično poznaju, Ali, Srbi moraju da budu svesni da su još daleko iza Hrvatske. Srbija se sad digla i pokazala da može, ali tek ćemo videti da li je u stanju da radi ono što Hrvati rade već 25 godina, da li je u stanju da ostane duže vremena na vrhu? Zato je Hrvatska – liga za sebe u našem regionu“, poručio je Mirko Vučinić u razgovoru za Jutarnji list.
Zatim je nekadašnji golgeter koji trenutno živi na relaciji Italija - Crna Gora - Srbija, istakao da fudbal u Crnoj Gori ide uzlaznom putanjom.
„Naš fudbal ide jako dobro, a za to je najzaslužniji predsednik saveza Dejo Savićević, kji zaista puno i dobro radi kako bi pomogao fudbalu. Čini mi se da je napravio dobro temelje i da će fudbal nastaviti da nam raste. nadam se da će se i reprezentacija dići, iako nas je jako malo pa nije lako stvoriti dobru generaciju“, istakao je Vučinić koji trenutno polaže za trenera, radi na dobijanju Pro licence.
Pogledajte i specijalno izdanje emisije Miljanov korener, u kojoj je bivši reprezentativac Rade Bogdanović komentarisao plasman naše reprezentacije na Mundijal u Kataru, ali se osvrnuo i na rezultate Crne Gore, Hrvatske, BiH...
Fudbalska lopta - Sputnik Srbija, 1920, 24.11.2021
SPORT
Zatvor za bivšu zvezdu Juventusa – reketirao sa mafijom, a suze su stigle prekasno /video/
Kalum Hadson Odoi i Trevor Čaloba – fudbaleri FK Čelsi - Sputnik Srbija, 1920, 23.11.2021
SPORT
Srbin delio pravdu u Čelsijevoj rapsodiji, Birmančević asistirao u remiju protiv Rusa /video/
Valeri Karpin - Sputnik Srbija, 1920, 23.11.2021
SPORT
Rusija ne dâ svoju legendu: „Ne sviđa mi se to što je rekao“
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala