- Sputnik Srbija, 1920
SPORT
Vesti i analize sa najzanimljivijih i najbitnijih sportskih događaja širom Srbije i celog sveta.

Mesi hvalio Ronalda pa otkrio: Rado bih se vratio u Barselonu

© AFP 2023 / Josep LagoLionel Mesi i Kristijano Ronaldo
Lionel Mesi i Kristijano Ronaldo - Sputnik Srbija, 1920, 24.11.2021
Pratite nas
Lionel Mesi u intervjuu za špansku „Marku“ govorio je o kvalitetu Kristijana Ronalda, kao i o Barseloni, svom bivšem klubu koji zbog finansija prolazi težak period.
Lionel Mesi, argentinska fudbalska legenda, napustio je Barselonu u avgustu i priključio se francuskom PSŽ-u, ali se polemika oko toga da li je trebalo da napusti klub u kojem se proslavio i dalje vodi.
Barselona je zapala u veliku finansijsku krizu i dogovor između kluba i kapitena nije postignut.
„Rečeno mi je da ne mogu da obnovim ugovor i da ne mogu da ostanem. Ne morate tražiti više krivaca, ne morate opet gledati šta se dogodilo. Ostaću pri onome što su mi rekli.To je moj dom i tamo ću živeti. Ako mogu doprineti i pomoći klubu rado bih se vratio“, rekao je Mesi u intervjuu za špansku „Marku“.
Na klupu Barselone seo je Ćavi Ernandes, Mesijev veliki prijatelj zbog čega Argentinac veruje da Katalonci mogu da se vrate na stare staze.
„Prijatelji smo, delili smo toliko stvari i kad je otišao ostali smo u kontaktu. Ne sećam se šta sam mu rekao u poruci kad se vratio u Barselonu, ali čestitao sam mu na novom koraku i želim mu dobro. Siguran sam da će mu jako dobro ići jer zna mnogo. Uvek želim najbolje Barseloni. Njihov sam navijač, iako ne igram tamo. Situacija u Barseloni me rastužuje, želim im sve najbolje“, istakao je Mesi.
Ove sezone nije odjeknuo samo Mesijev transfer već i odlazak Kristijana Ronalda iz Juventusa. Slavni Portugalac vratio se u Mančester junajted, klub u kojem se najviše proslavio, a nekada njegov veliki rival iz La Lige hvalio je Kristijanovu neverovatnu igru.
Kristijano se adaptirao na impresivan način. Poznavao je klub i ranije i to mu je sigurno pomoglo. Veliki igrač, koji donosi dodatni kvalitet. Jasno je da trenutno ekipa nije na nivou koji su svi očekivali. Imaju strašne pojedince. Međutim, treba biti strpljiv. Tek je decembar, videćemo šta će biti na kraju sezone“, prokomentarisao je Mesi.
Ronaldo je 2018. godine napustio Real Madrid, a do tada su ljubitelji fudbala susret Barselone i „kraljevskog kluba“ čekali kao praznik je su na terenu jedan protiv drugog igrala dvojica velikana.
„Prošlo je dosta vremena od kada se ne takmičimo u istoj ligi. Borili smo se obojica pre svega da naši klubovi pobeđuju. Znam da su navijači jedva čekali te mečeve. To su divne uspomene koje će sigurno ući u istoriju fudbala“, zaključio je Lionel Mesi.
Argentinac je u dresu francuskog kluba do sada dao četiri gola na ukupno devet utakmica.
Valeri Karpin - Sputnik Srbija, 1920, 23.11.2021
SPORT
Rusija ne dâ svoju legendu: „Ne sviđa mi se to što je rekao“
Agent - ilustracija - Sputnik Srbija, 1920, 23.11.2021
SPORT
Šokantno otkriće – bivši agent CIA „špijunirao“ za Katar: „Koristio je naloge sa ženskim imenima“
Dejan Osmanović - Sputnik Srbija, 1920, 22.11.2021
SPORT
Kako se veselio „tatko na fudbal“ /video/
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala