- Sputnik Srbija, 1920
SPORT
Vesti i analize sa najzanimljivijih i najbitnijih sportskih događaja širom Srbije i celog sveta.

Šokantno otkriće – bivši agent CIA „špijunirao“ za Katar: „Koristio je naloge sa ženskim imenima“

© Sputnik / Aleksandar MilačićAgent - ilustracija
Agent - ilustracija - Sputnik Srbija, 1920, 23.11.2021
Pratite nas
Katar je angažovao bivšeg agenta CIA Kevina Čokera da špijunira konkurente te zemlje za domaćinstvo Svetskog prvenstva u fudbalu, otkriva agencija Asošijejted pres, otkrivajući načine na koje je on radio.
Kako se navodi vlasti Katara su učinile sve da bi dobile domaćinstvo Mundijala 2022. godine i za to su angažovale Čokera, kome je u opisu posla bilo da proučava šta rade Sjedinjene Američke Države i Australija.
Asošijejted pres ističe da je Čoker radio za Katar i u godinama posle 2010, kada je Katar dobio domaćinstvo.
„Čoker se predstavljao kao fotoreporter i tako je pratio rad rivala Katara, a na društvenim mrežama je koristio naloge sa ženskim imenima kako bi se približio osobama koje je trebalo pratiti“, ističe se.
U otkrivenim dokumentima se navodi da je jordanski princ Ali Bin al-Husein dobio preporuku iz Amerike da bogati ljudi iz Katara daju novac njegovoj fudbalskoj organizaciji kako bi učvrstio reputaciju Katara u svetskom fudbalu.
O Čokeru je pisao i podneo tužbu Eliot Brojdi, ranije saradnik bivšeg američkog predsednika Donalda Trampa koji je nekadašnjeg agenta CIA sumnjičio za hakovanje i špijuniranje u interesu Katara, ali i praćenje zvaničnika FIFA.
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala