- Sputnik Srbija, 1920
RUSIJA
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz Rusije i Zajednice nezavisnih država

EU pozvala Rusiju da poništi ukaz o podršci Donbasu

© ARIS OIKONOMOUSedište Evropske unije u Briselu
Sedište Evropske unije u Briselu - Sputnik Srbija, 1920, 24.11.2021
Pratite nas
Brisel je izrazio žaljenje zbog ukaza koji je potpisao predsednik Rusije Vladimir Putin o podršci Donbasu i pozvao na ukidanje ove odluke, navodi se u saopštenju spoljnopolitičke službe EU.
„Evropska unija izražava žaljenje zbog ukaza koji je potpisao predsednik (Vladimir) Putin 15. novembra... Ukaz ima za cilj dalju secesiju teritorija Donjecka i Luganska koje privremeno ne kontroliše ukrajinska vlada, što je u suprotnosti sa ciljevima Minskih sporazuma“, piše u saopštenju EU.
Kako se navodi „takve jednostrane mere narušavaju suverenitet i teritorijalni integritet Ukrajine... Pozivamo Rusiju da poništi ovu odluku i zaustavi jednostrane mere koje provociraju dalje zaoštravanje sukoba na istoku Ukrajine“, zaključuje se u dokumentu.
Predsednik Rusije Vladimir Putin potpisao je prošlog ponedeljka ukaz kojim se u Rusiji priznaju sertifikati o poreklu robe izdati u DNR i LNR i dozvoljavaju im da budu u istom rangu sa ruskom robom pre državnih nabavki. Dokument takođe ukida izvozne i uvozne kvote za robu koja se transportuje iz Rusije u DNR/LNR i obrnuto.
Granični prelaz u samoproglašenoj Luganskoj Narodnoj Republici - Sputnik Srbija, 1920, 15.11.2021
RUSIJA
Donbas zahvalan Putinu
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala