- Sputnik Srbija, 1920
RUSIJA
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz Rusije i Zajednice nezavisnih država

Drevne zidine Palmire ponovo se tresu: Iskusni Rusi obučavaju sirijske vojnike

© Sputnik / Ministry of defence of the Russian FederationDemineri Međunarodnog protivminskog centra Oružanih snaga Rusije razminiraju istorijski deo Palmire
Demineri Međunarodnog protivminskog centra Oružanih snaga Rusije razminiraju istorijski deo Palmire - Sputnik Srbija, 1920, 24.11.2021
Pratite nas
Drevne zidine Palmire ponovo se tresu od eksplozija – jurišna četa sirijske vojske održava vežbe u podnožju tvrđave gde su nedavno vođene žestoke borbe sa teroristima, prenosi televizija „Zvezda“.
Zadatak vojnika je da isteraju uslovnog protivnika iz utvrđenog područja. Nakon što je jedinica naišla na minu, na scenu stupaju demineri koji analiziraju svaku neravninu. Od njihove pažnje zavisi na desetine života. Stručnjak za eksplozive je detonira i oslobađa put.
Dok pešadija nastavlja kretanje duž fronta, sa bočnih strana prilaze borbeni kamioneti sa teškim mitraljezima i protivavionskim sistemima.
Prva linija zauzima položaj za napad. U ovoj fazi vojnici stupaju u otvoreni sukob sa uslovnim teroristima. Njihov zadatak je da uguše „neprijatelja“ koristeći sve vrste oružja. Prema zamislu vežbi, „protivnička“ artiljerija otvara paljbu na pešadiju.
Međutim, obaveštajci daju rezultate. Artiljerija dobija podatke o kamufliranim tačkama sa teškim naoružanjem „terorista“. Na scenu stupaju minobacači. Njihovi topovi kalibra 120 milimetara imaju domet osam kilometara.
Od momenta dobijanja koordinata mete do paljbe prolazi svega par minuta. Sklonište uslovnih terorista razbijeno je na paramparčad. Sve mete su pogođene.
„Hvala našim ruskim prijateljima što nam pomažu u pripremi. I mi imamo iskusne borce, ali ne takve kao Rusi“, rekao je oficir sirijske vojske Naseh al Hoder.
Ruska vojna policija u Siriji - Sputnik Srbija, 1920, 20.09.2021
RUSIJA
Položite oružje: Ruski vojnici uspostavili mir u tri grada u Siriji /video/
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala