- Sputnik Srbija, 1920
RUSIJA
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz Rusije i Zajednice nezavisnih država

Položite oružje: Ruski vojnici uspostavili mir u tri grada u Siriji /video/

© Sputnik / Mihail Alaeddin / Uđi u bazu fotografijaRuska vojna policija u Siriji
Ruska vojna policija u Siriji - Sputnik Srbija, 1920, 20.09.2021
Pratite nas
Grupa ruskih vojnih deminera metar za metrom čisti svako oslobođeno mesto i vraća mir u sirijskoj provinciji Dera.
Ruski Centar za mirenje zaraćenih strana tokom poslednja tri meseca vratio je mir u tri grada provincije Dera: Al-Jadudu, El-Muzejrib i Al-Balad, gde su teroristi položili oružje. Stranama sada predstoji da nauče da žive u miru. Za stanovnike Sirije ruska vojska je simbol mira i oni znaju da dokle god je tu ruska vojna policija sukoba neće biti.
Na putevima u oblastima u kojima se rat tek završio nalazi se veliki broj neeksplodiranih granata i mina. Zbog toga, u svakoj ruskoj patroli postoje demineri koji raščišćavaju svaki deo oslobođene teritorije.
Patrola se zaustavlja u slučaju da vojnici primete da postoji mina na putu ili znaju da su upravo tu ulicu, kojom se kreću, dugo kontrolisali teroristi. Oni ne proveravaju samo ulicu, već i sve okolne zgrade. Često im prilaze i stanovnici ili saradnici sirijske službe bezbednosti koji tačno znaju gde se nalaze zaostale mine.
Demineri su pronašli u jednoj kući raketu koja nije imala osigurač. Nju su zajedno sa protivtenkovskim minama, artiljerijskim naoružanjem i ručno napravljenim bombama odneli sa teritorije naseljenog područja. Ukupno su za jedan dan pronašli 80 kilograma eksploziva, koji su, kao i prethodnih 120 granata, uništili.
Ranije je zamenik načelnika ruskog Centra za pomirenje zaraćenih strana u Siriji kontraadmiral Vadim Kulit izjavio da su teroristi izvršili 29 granatiranja u Idlibskoj zoni deeskalacije.
Motociklista na sirijsko-jordanskom graničnom prelazu Nasib u provinciji Dera - Sputnik Srbija, 1920, 09.09.2021
SVET
Palo poslednje uporište u Siriji: Teroristi napuštaju sirijsku Deru
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala