- Sputnik Srbija, 1920
RUSIJA
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz Rusije i Zajednice nezavisnih država

Američki mediji: Bajden želi da isključi sankcije protiv „Severnog toka 2“ iz vojnog budžeta

© AP Photo / Julio CortezKongres SAD
Kongres SAD - Sputnik Srbija, 1920, 24.11.2021
Pratite nas
Administracija predsednika SAD Džozefa Bajdena pokušava da isključi sankcije protiv gasovoda „Severni tok 2“ iz godišnjeg vojnog budžeta zemlje preko svojih pristalica-demokrata u Kongresu, piše američki list „Forin polisi“.

Kako se navodi u članku, američki državni sekretar Entoni Blinken i drugi visoki predstavnici Bajdenove administracije prošle sedmice su lično kontaktirali telefonom pojedine američke kongresmene, pozivajući ih da ponište amandmane na vojni budžet za sledeću godinu koji predviđaju sankcije protiv kompanija, učesnica u projektu „Severni tok 2“.

Na taj način aktuelna američka administracija pokušava da spreči uvođenje sankcija protiv kompanija iz Nemačke koje su uključene u projekat, precizira list.
Međutim, kako je saopšteno, taj korak je „razbesneo republikance u Kongresu“.
Podsetimo, u novembru je grupa američkih senatora predložila da se u nacrt zakona o vojnom budžetu SAD za 2022. godinu uključi amandman o sankcijama protiv „Severnog toka 2“.
Moskva je nekoliko puta isticala da je to isključivo komercijalni projekat koji ne treba politizovati – gasovod nije koristan samo Rusiji, već i Evropskoj uniji.
 Zastava sa logom kompanije Nord strim 2 koja vodi izgradnju gasovoda Severni tok 2 u Nemačkoj - Sputnik Srbija, 1920, 14.10.2021
RUSIJA
Mediji: Amerika neće uvoditi sankcije protiv „Severnog toka 2“ dok je Bajden predsednik
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala