- Sputnik Srbija, 1920
SPORT
Vesti i analize sa najzanimljivijih i najbitnijih sportskih događaja širom Srbije i celog sveta.

Đoković je jasno ukazao na najveći problem – vakcina to nije /video/

© Sputnik / Vladimir Pesnя / Uđi u bazu fotografijaNovak Đoković i Viktor Troicki
Novak Đoković i Viktor Troicki - Sputnik Srbija, 1920, 23.11.2021
Pratite nas
Novak Đoković, najbolji teniser sveta, po ko zna koji put je stigao do uloge jastučića za igle svih onih spremnih da se uhvate za sve osim suštine njegovih izgovorenih reči. Pravu lavinu je izazvala Đokovićeva izjava u vezi sa predstojećim Australijan openom, ali su reakcije, kao po pravilu, stigle na deo koji nije trebalo da se nađe u prvom planu.
Đoković je posle duge pauze tokom poslednjeg boravka u Beogradu otvorio dušu u vezi sa svime što se događa u svetu tenisa, ali i u svetu uopšte, ali je javnost kao udarnu priču prenela njegov stav o vakcinaciji protiv virusa korona.
Podsetimo, deo australijskih vlasti je zahtevao da potencijalni učesnici Australijan opena budu vakcinisani, ali je potom procureo dokument koji ukazuje na to da će priliku da se takmiče imati i oni koji to nisu uradili, da bi zatim i zvanično rečeno da je vakcinacija uslov.
Novak Đoković i Danil Medvedev - Sputnik Srbija, 1920, 23.10.2021
SPORT
Rus je uz Srbina: „Sviđa mi se šta je rekao“
Za Đokovića se ne zna da li jeste ili nije, ranije je izražavao skepticizam po tom pitanju, ali nikada jasno nije rekao da je protivnik, niti da je zagovornik, što mu je kasnije „smeštano u usta“ kroz raznorazne komentare.
Kako god bilo, vakcinacija nije bila stvar na koju je Đoković usmerio fokus i jasno je naznačio šta je suština u njegovom stavu da ne zna da li će ići u Australiju po svoj deseti trofej, a ukupno 21.
Novinari sa Novakom Đokovićem - Sputnik Srbija, 1920, 20.10.2021
SPORT
„Mali političar“ dočekao Đokovića na volej – put ka mnogo žešćim bitkama van terena
„Glavni problem je taj, što ako ste u avionu sa osobom koja je pozitivna, bilo da ste vakcinisani ili ne, automatski morate da idete 14 dana u sobu. To se desilo i Viktoru Troickom u januaru ove godine. Ne samo njemu, već i 70 igrača je moralo u karantin“, naveo je Đoković za „Blic“.
Ovogodišnji Australijan open zaista je ostao u lošem sećanju teniserima, to je potvrdio upravo Troicki u gostovanju Sputnjiku.
„Možete da zamislite... Petnaest dana ležanja u krevetu i da se ne baviš sportom, teško ti je nakon toga hodati i biti spreman za dnevne aktivnosti, a pogotovo kada treba sve brzo da nadoknadiš. Gledao sam da se što bolje pripremim za Australijan open, što je bilo teško fizički i psihički. Nisam imao sreće. Nisam bio pripremljen za to, rečeno nam je nešto potpuno suprotno“, rekao je Troicki.
Gotovo godinu dana kasnije stvari se ne menjaju i na to je ukazao Đoković.
„Voleo bih kada bi se igrači malo više udružili, da li kroz PTPA ili nešto nezavisno ili kroz ATP ili VTA, samo da na neki način i mi budemo relevantni u nekom procesu odlučivanja. Sada, osećam da se igrači uopšte ne pitaju ni za šta i to se ne razlikuje mnogo od prošlosti kako su se stvari radile, ne samo za Australiju nego uopšte za mnoge druge turnire, da ne ulazim sada u detalje“, istakao je Đoković.
Dakle, ključ cele priče nije u vakcini već u nameri Đokovića da utiče na organizatore da obezbede njegovim kolegama bar optimalne uslove za trening, boravak i život u Australiji, a to je tema o kojoj niko u tamošnjoj, ali ni zapadnoj javnosti, ne želi da govori i svesno izbegava.
Novak Đoković, Australijan open 2021. - Sputnik Srbija, 1920, 26.10.2021
SPORT
U Australiji se agonija ne stišava – otkazan turnir u Melburnu
Novak Đoković - Sputnik Srbija, 1920, 26.10.2021
SPORT
Neodgovorno etiketiranje Đokovića
Novak Đoković nakon osvajanja Australijan opena 2021. - Sputnik Srbija, 1920, 08.10.2021
SPORT
Iz Australije za Sputnjik: Da li će Novak moći da igra i bez vakcine?
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala